Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

La Universitat de Lleida pagarà als contractats predoctorals l’increment salarial previst a l’EPIF

ACN Lleida.-El Consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha acordat pagar al personal contractat predoctoral l’increment retributiu previst al Reial Decret 103/2019 pel qual es va aprovar […]

Avatar
Agències 26/06/2019

ACN Lleida.-El Consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha acordat pagar al personal contractat predoctoral l’increment retributiu previst al Reial Decret 103/2019 pel qual es va aprovar l’Estatut del personal investigador predoctoral en formació (EPIF). Aquesta mesura afecta 144 investigadors de la UdL i es farà efectiu a la nòmina del mes de juny amb efectes del 16 de març del 2019. D’altra banda, l’actual rector Jaume Puy ha anunciat que dos espais de la universitat lleidatana portaran els noms dels exrectors Jaume Porta i Joan Viñas. El rector també ha informat de l’obertura d’expedients disciplinaris a dos professors de la UdL arran de les denúncies d’alguns estudiants per actituds o comentaris sexistes i discriminatoris.

L’aplicació del Reial Decret 103/2019, que preveu per al personal contractat predoctoral una retribució bruta anual mínima de 16.127,59 euros els dos primers anys de contracte, suposarà per a la UdL una despesa anual de 201.600 euros.Aquesta millora salarial afecta tots els contractes d’investigadors en formació vigents, sigui quina sigui la institució finançadora i malgrat que aquesta no aporti a la UdL el finançament complementari necessari, com és el cas dels contractes finançats pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats o sufragats per la Generalitat, que ja han manifestat la seva negativa a aportar aquest finançament complementari. En aquest sentit, la UdL “valorarà iniciar les accions legals oportunes per reclamar aquests imports a ambdós institucions”.Representants del personal contractat predoctoral han assistit al Consell de govern per reclamar també que els seus contractes passin de tres a quatre anys. En relació amb aquesta demanda, el rector Jaume Puy ha emplaçat a esperar que la Generalitat es pronunciï sobre aquest tema per al conjunt de les universitats catalanes. Dos espais amb el nom dels exrectors Jaume Porta i Joan ViñasD’altra banda, en reconeixement a la trajectòria acadèmica i de servei a la UdL dels dos primers rectors de l’etapa contemporània de la Universitat de Lleida, Jaume Porta i Joan Viñas, dos espais universitaris duran els seus noms, segons ha informat el rector al Consell de govern. Així, la Biblioteca del campus de Cappont, ideada i construïda durant el mandat de Jaume Porta (1993-2003) durà el seu nom, mentre que l’Aula magna de Ciències de la Salut, ubicada a l’edifici de la Facultat de Medicina, s’anomenarà Joan Viñas. El catedràtic de Cirurgia, rector entre 2003 i 2011, va ser degà d’aquest centre del 1995 al 2001. Ambdós reconeixements tindran lloc el pròxim curs acadèmic. Finalment, aquest dimecres la UdL ha donat llum verda als premis extraordinaris de Grau i Màster del curs 2017-18. En total, es guardonen 60 persones: 25 graduats (16 dones i 9 homes), i 35 màsters (22 dones i 13 homes).