Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La UGT reclama a les administracions que “garanteixin” que ningú es quedarà sense cobrar l’atur

ACN Barcelona.-La UGT reclama a les administracions públiques que “garanteixin” que ningú es quedarà sense cobrar la prestació d’atur aquest 10 d’abril, després que en les dades d’atur registrat publicades […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Barcelona.-La UGT reclama a les administracions públiques que “garanteixin” que ningú es quedarà sense cobrar la prestació d’atur aquest 10 d’abril, després que en les dades d’atur registrat publicades aquest dijous no apareguessin els centenars de milers de treballadors afectats per ERTO. “Esperem que ens diguin perquè no hi són, és molt preocupant”, ha dit el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, en declaracions a l’ACN. Segons la UGT, els afectats per ERTO, que a Catalunya ja són més de 570.000, haurien de sortir a les estadístiques, i cal aclarir si no ho fan per una qüestió tècnica o per “saturació” del sistema.

“Ens ho han d’aclarir, perquè el dubte ara per a molta gent és: si no estic a l’estadística de l’atur, cobraré el dia 10?”, ha preguntat Ros. En aquest sentit, el líder sindical ha demanat “garanties” que “ningú ha de patir per no cobrar”. Ros també ha destacat que les dades d’atur registrat a Catalunya no reflecteixen el nombre d’afectats reals, però sí que permeten copsar que hi ha hagut uns 20.000 acomiadaments derivats de la crisi del coronavirus. En aquest sentit, el secretari general de la UGT ha dit que el març hauria d’haver estat un mes de creació d’ocupació per el sector del turisme però que hi ha hagut empresaris que en comptes d’acollir-se a les mesures de flexibilitat facilitades pel govern espanyol –com els ERTO- han optat per rescindir contractes.