Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1708
La República

La UGT denuncia que el Govern no compleix l’acord per apujar tarifes de les places concertades de la dependència

ACN Barcelona – La UGT ha denunciat que el Govern no compleix l’acord per apujar tarifes de les places concertades de la dependència, tal i com preveu una resolució aprovada […]

Agències 01/04/2022

ACN Barcelona – La UGT ha denunciat que el Govern no compleix l’acord per apujar tarifes de les places concertades de la dependència, tal i com preveu una resolució aprovada al Parlament i un decret que ho feia efectiu. Gràcies a l’acord es va aprovar el conveni col·lectiu del sector de l’atenció a la gent gran, però la UGT es queixa que gran part dels centres residencials no l’estan aplicant, tot i que sí que han cobrat els increments de les tarifes del 2021. Pel que fa a l’augment de les tarifes del 2022 i 2023, que permetrien apujar els salaris, assegura que encara no s’ha aprovat, “i no sembla que hi hagi massa implicació per fer-ho”. És per això que reclamen una reunió amb el Departament de Drets Socials.

El sindicat reclama que no s’abandonin les treballadores del sector de la dependència, un sector ja fortament castigat i precari abans de la covid.