Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

La UE relaxa les sancions contra Síria per facilitar el desplegament d’ajuda humanitària arran dels terratrèmols

ACN Brussel·les – Els estats de la Unió Europea han acordat aquest dijous relaxar les sancions contra Síria i el règim encapçalat pel seu president, Bashar al-Assad, amb l’objectiu de […]

Agències 23/02/2023

ACN Brussel·les – Els estats de la Unió Europea han acordat aquest dijous relaxar les sancions contra Síria i el règim encapçalat pel seu president, Bashar al-Assad, amb l’objectiu de facilitar el desplegament d’ajuda humanitària després que diversos terratrèmols sacsegessin el nord del país ara fa dues setmanes. En un comunicat emès per la presidència sueca del Consell, la UE ha detallat que permetrà a les organitzacions humanitàries fer transferències a persones i entitats assenyalades pels 27 sense necessitat de demanar un permís previ. Fins ara, qualsevol organització que volgués emetre un pagament o proporcionar béns i serveis a entitats sancionades havien de rebre el vistiplau de les autoritats competents.

La mesura estarà en vigor durant els pròxims sis mesos. D’altra banda, la Unió Europea recorda que el règim de sancions actual en cap cas prohibeix l’exportació d’aliments, medicines o equipament mèdic per part de la UE a Síria, ni tampoc atempta contra el sistema de salut del país.

En el mateix comunicat, a més, es posa de manifest que el conjunt dels estats membres ja han destinat 5,5 milions d’euros a les àrees afectades de Síria per contribuir a les tasques de rescat i assistència.