Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

La UE acorda reforçar la protecció en els crèdits al consum per evitar pràctiques “irresponsables”

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – El Consell i l’Eurocambra han tancat aquest divendres un acord polític per actualitzar la directiva del crèdit al consum. La nova normativa substitueix la que està en vigor des del 2008 i vol obligar els prestadors a donar informació clara i que hagin d’assegurar la solvència dels consumidors. Així, abans de signar un contracte, caldrà que el consumidor tingui tota la informació necessària i conegui el cost total del crèdit. A més, el prestador haurà d’assegurar la solvència del consumidor amb l’objectiu d’evitar el sobreendeutament i pràctiques creditores “irresponsables”. Segons l’acord provisional entre el Consell i l’Eurocambra, la legislació s’aplicarà en contractes de crèdit de fins a 100.000 euros.

L’acord també preveu que els anuncis sobre crèdits hagin de tenir una “advertència clara i destacada” que indiqui que demanar-los té un cost. “La publicitat no ha d’incitar els consumidors a buscar crèdit tot suggerint que millora la seva situació financera”, ha indicat l’Eurocambra en un comunicat.

Publicitat

L’acord tancat aquest divendres és provisional. Ara ha de ser ratificat per part de l’Eurocambra i el Consell per a la seva adopció definitiva.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió