Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

La UdG és la universitat catalana més transparent segons el llistat Dyntra

ACN Girona.-La Universitat de Girona (UdG) és la universitat catalana més transparent segons el llistat que elabora la plataforma Dyntra. El percentatge de la UdG és d’un 80,29% ja que […]

Agències 19/03/2021

ACN Girona.-La Universitat de Girona (UdG) és la universitat catalana més transparent segons el llistat que elabora la plataforma Dyntra. El percentatge de la UdG és d’un 80,29% ja que compta amb 110 dels 137 indicadors que analitza aquesta plataforma col·laborativa que treballa per fomentar un govern obert entre les organitzacions. En segon lloc hi ha la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona i la segueixen la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Pel que fa al llistat espanyol, la UdG es troba en setena posició. La que té un índex de transparència més alt de tot l’Estat és la Universidade de Vigo, seguida per la de Burgos i la de Valladolid.

Dins de la puntuació global, aquesta plataforma també analitza la transparència en funció de diversos àmbits. D’aquesta manera, la UdG aconsegueix un 90,91% de transparència en comunicació pública i un 90% en participació i col·laboració ciutadana.Pel que fa a la transparència institucional se situa al 74,65%, una xifra que augmenta si es concentra en les dades que es faciliten del rectorat (77,78%). Alguns dels punts que penalitza per incompliment és que la UdG no facilita la declaració de la renda del rector ni dels vicerectors o que es publiqui l’agenda dels membres del rectorat. El llistat també penalitza que no hi hagi detallats els viatges, despeses i dietes del rector ni els vicerectors.Sobre transparència econòmica, la UdG obté un 88,89%. El portal valora que la universitat publiqui tota la informació referent als deutes que té i tan sols resta punts per no tenir un visor en el portal web que mostri l’estat d’execució del pressupost de forma gràfica.