Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

La UB demana que s’aparti una directora de tesi investigada per assetjament laboral

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Universitat de Barcelona (UB) ha presentat una resolució perquè la investigadora Margarita Díaz-Andreu deixi de formar part del seu personal adscrit. El centre ha pres la decisió després que una de les estudiants de doctorat de la reconeguda arqueòloga l’hagi denunciat per assetjament laboral. Ho ha avançat ‘ELdiario.es’ i ho han confirmat a l’ACN fonts de la universitat. Alhora, han indicat que els fets haurien tingut lloc a finals de mes de juny de 2022 i que la víctima hauria demanat el trasllat a la UAB el mes de setembre de l’any passat. La proposta es troba en període d’al·legacions i fins el mes d’abril no es preveu que es resolgui de forma definitiva,

Segons la UB aquesta és “l’única denúncia formal” que els consta en relació amb Margarita Díaz-Andreu, guanyadora del Premi Nacional d’Investigació Ramón Menéndez Pidal del 2021. El centre ha assegurat que tan bon punt es va tenir constància dels fets es va actuar amb “celeritat” perquè l’estudiant no hagués de tornar a tenir contacte amb Díaz. 

Publicitat

Així mateix, han indicat que van intervenir per agilitar els tràmits i facilitar el procés perquè l’afectada pogués traslladar el seu expedient a la UAB. Alhora, han apuntat que es va posar en marxa el protocol pertinent. “Primer es va elaborar un informe  jurídic i psicosocial, després s’ha fet aquesta proposta de resolució i ara ens trobem en període d’al·legacions”.

La previsió és que el cas es resolgui a finals del mes d’abril. 

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió