Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La Taula del Tercer Sector denuncia que els ajuntaments destinen menys de l’1,5% del pressupost a contractació reservada

|

- Publicitat -

ACN Barcelona.-La Taula del Tercer Sector ha denunciat aquest dijous que els ajuntaments destinen menys de l’1,5% dels pressupostos anuals a contractació reservada, segons es desprèn d’un estudi de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB). La plataforma recorda que els contractes reservats són una “eina d’inclusió social” per a les administracions locals. I subratlla que les administracions públiques “estan obligades per llei” a destinar una part de la seva contractació a centres especials de treball i empreses d’inserció que donen feina a persones en situació o risc d’exclusió social. A Catalunya, aquest tipus de centres i empreses ofereixen oportunitats laborals a 15.000 persones.

Des de la plataforma d’entitats del tercer sector també es destaquen altres conclusions de l’informe, com ara que el preu continua sent un factor determinant en els criteris d’adjudicació dels contractes municipals per davant dels que prioritzen la qualitat. A banda, l’entitat també posa de relleu que bona part de la contractació reservada és per a serveis de jardineria, concretament un 70%. A parer de la Taula, aquest tipus de contractació afavoreix especialment les entitats socials i les empreses d’economia social i solidària per sobre de les empreses amb finalitats lucratives, concretament més d’un 60% a Barcelona i més d’un 90% a la resta de municipis analitzats.Finalment, segons la Taula l’estudi també posa de manifest la “manca d’informació i el grau de transparència” que hi ha sobre la contractació pública, en general, i la reservada, en particular, perquè “no tots els municipis” mostren quina part del seu pressupost anual dediquen a la contractació pública. L’entitat afegeix que el document posa el focus en els quatre municipis més poblats de cada província catalana, però que d’aquests setze només s’han trobat dades sobre contractes a nou.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió