Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

La taula de reindustrialització de Nissan acorda contractar una empresa per centralitzar ofertes i coordinar el procés

ACN Barcelona.-La taula de reindustrialització de Nissan, que reuneix la Generalitat, el govern espanyol, l’automobilística i els sindicats, ha acordat contractar una empresa externa que aglutini les ofertes que arribin […]

Agències 12/11/2020

ACN Barcelona.-La taula de reindustrialització de Nissan, que reuneix la Generalitat, el govern espanyol, l’automobilística i els sindicats, ha acordat contractar una empresa externa que aglutini les ofertes que arribin per ocupar els terrenys i coordini el procés de venda i reindustrialització, així com la mateixa comissió, segons han informat en un comunicat conjunt. Aquesta empresa externa donarà assessorament tècnic i es buscarà una consultora que pugui assessora en un procés de venda d’aquestes característiques. Fins ara, les ofertes havien anat arribant de manera dispersa a la taula del Departament d’Empresa, del Ministeri d’Indústria, el Consorci de la Zona Franca –que és el propietari dels terrenys– o la mateixa Nissan Motor Ibérica.

Amb aquesta contractació, s’espera que es constitueixi una oficina tècnica que centralitzi les ofertes, apunten fonts properes a la negociació. En la trobada s’ha informat sobre l’estat dels diversos projectes interessats, i s’ha prioritzat els industrials. Les mateixes fonts apunten que no hi ha res tancat. Fonts sindicals assenyalen que un procés de venda de les dimensions de les de les tres fàbriques de Nissan -que generen l’1,3% del PIB català- s’hauria d’encarrilar a principis de l’any que ve, per anar bé. Durant la segona reunió de la comissió també s’ha acordat incorporar com a convidat permanent a la delegació de govern espanyol a Catalunya. La taula es va reunir per primera vegada a l’octubre i té l’objectiu de buscar una alternativa industrial que permeti mantenir llocs de treball i el teixit industrial actual, un cop marxi el fabricant japonès, a finals del 2021. En aquella reunió, es va decidir que la taula es trobaria mensualment fins al març del 2021. En la trobada d’aquests dijous, que ha tingut lloc de forma telemàtica, han participat el secretari general d’Indústria del govern espanyol, Raül Blanco; la directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Matilde Villarroya; el responsable de les Operacions Industrials de Nissan a Espanya, Frank Torres; i membres de les quatre organitzacions sindicals -SIGEN-USOC, CCOO UGT, i CGT- amb representació en els comitès d’empresa de la Zona Franca de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca.A la reunió també s’ha aprovat el reglament que regirà el funcionament de la comissió; i acordat la participació d’institucions i entitats “sempre que es consideri necessari”. En aquest sentit, en la pròxima reunió hi participarà el Consorci de la Zona Franca.