Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

La tarifa regulada del gas natural per a les llars baixa un 30% a partir de l’1 d’abril

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La tarifa regulada del gas natural per a les llars baixarà un 29,9% de mitjana a partir d’aquest divendres en relació al preu en vigor des de l’anterior revisió l’1 de gener. Així ho recull una resolució del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic aquest dijous, que especifica els nous valors resultat de la forta disminució de preus en la fórmula de càlcul de la tarifa regulada i de l’assumpció per part dels pressupostos Generals de l’Estat del deute acumulat arran de les mesures extraordinàries per fer front als efectes de la guerra d’Ucraïna. Des d’aleshores, les llars acollides a aquesta tarifa han estalviat una mitja de 100 a 300 euros i les pimes més de 700 euros.

La TUR es revisa trimestralment el dia 1 dels mesos de gener, abril, juliol i octubre i s’actualitza sempre que el cost de la matèria primera inclosa en el càlcul experimenti una variació a l’alça o a la baixa superior al 2% en relació al trimestre anterior.

Publicitat

En la revisió d’aquest divendres, es combinen dos factors. En primer lloc, la reducció del 48,8% del gas natural, fins als 2,68 euros/KWh i per altra els pressupostos han assumit el deute generat des que s’apliquen les mesures extraordinàries.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió