Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

La Sala Muncunill de Terrassa acull una doble exposició sobre la fotoperiodista Joana Biarnés

ACN Barcelona.-La Sala Moncunill de Terrassa acollirà fins el 27 de desembre dues exposicions centrades en l’obra i la figura de la fotògrafa terrassenca Joana Biarnés. L’exposició ‘Joana Biarnés. Moda […]

Avatar
Agències 30/10/2020

ACN Barcelona.-La Sala Moncunill de Terrassa acollirà fins el 27 de desembre dues exposicions centrades en l’obra i la figura de la fotògrafa terrassenca Joana Biarnés. L’exposició ‘Joana Biarnés. Moda a peu de carrer’, comissionada per Josep Casamartina, és un recull de 88 instantànies que ofereix una faceta fins ara poc estudiada de Biarnés, que va dedicar 15 anys a la fotografia de moda. A l’EspaiDos es podrà visitar ‘Viatge a un arxiu. Crònica fotogràfica de la descoberta de Joana Biarnés 2015-2019’, una exposició per endinsar-se i conèixer de prop els darrers anys de vida de Joana Biarnés a través de 130 fotografies d’Imma Cortés, fotògrafa i investigadora de l’Arxiu Joana Biarnés.

Davant les noves mesures anunciades per front a la Covid-19, la Sala Muncunill obrirà les seves portes en el seu horari habitual (de dilluns a divendres de 17 a 21h; dissabtes de 11 a 14h i de 17 a 21h i diumenges de 11 a 14h) aplicant sempre totes les mesures de seguretat i prevenció, tant per a les persones que visitin l’exposició com per al personal de la sala. L’equipament obrirà respectant un aforament màxim del 33 per cent i el públic haurà de mantenir sempre la distància de seguretat i seguir les indicacions del personal de la sala.Atorgada la beca Joana Biarnés per a joves fotoperiodistesCoincidint amb l’obertura de les dues exposicions, també s’ha donat a conèixer que Samuel Nacar ha estat el guanyador de la segona edició de la Beca Joana Biarnés per a Joves Fotoperiodistes. Dotada amb 8.000 euros, aquesta beca, que compta amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, té com a principal objectiu donar suport al desenvolupament professional de joves fotoperiodistes menors de 35 anys.