Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La sala Jamboree de Barcelona torna a bategar amb el mas i Mas Festival després d’un any sense actuacions en viu

ACN Barcelona.-La música en directe ha tornat aquest diumenge a la sala Jamboree de Barcelona després d’un any en silenci. Els seus promotors han programat la primera actuació, que s’emmarca […]

Avatar
Agències 01/08/2021

ACN Barcelona.-La música en directe ha tornat aquest diumenge a la sala Jamboree de Barcelona després d’un any en silenci. Els seus promotors han programat la primera actuació, que s’emmarca en una nova edició del Mas i Mas Festival, que ha arrencat aquesta setmana amb 160 propostes programades. Després de l’actuació de la formació Mariaci Barcelona a la plaça Reial, a les portes de la sala, la formació Las de Barcelona s’ha encarregat de fer tornar a ressonar la música de jazz amb segell local i femení, i que ha permès penjar un dels primers cartells d’entrades esgotades del festival. L’organització espera que la cultura ajudi a tornar una mínima normalitat en una època on el sector ha patit de valent.

L’expectació generada per la reobertura de portes de la sala ja s’ha pogut assaborir amb el tastet previ a la plaça Reial, on tot i ser un espai obert, s’ha habilitat un pati de butaques per a seure i seguir l’actuació amb ritmes procedents de Mèxic. Mentre això passava a peu de carrer, al soterrani de la sala els tècnics preparaven l’espai desinfectant les cadires, mentre els integrants de la formació Las de Barcelona feien els últims ajustos.”És molt emocionant perquè des de l’estiu passat no podíem fer cap actuació en els nostres clubs”, explica Joan Mas, propietari de Jamboree, Tarantos i Moog. Amb la programació del Mas i Mas Festival, la música ha retornat a les sales que regenta, però també en altres punts de Barcelona, donat que el cicle va arrencar dimecres al teatre Coliseum amb La Sra. Tomasa.Mas assegura que ha estat, i segueix sent, una època molt dura, i que els promotors culturals estan “endeutats fins les dents”. És per això que espera que poc a poc es vegi com aquest tipus d’activitats són segures i que són a la vegada necessàries per recuperar el batec del que ha de ser habitual.”El concert d’avui ja havia venut totes les entrades”, diu amb orgull Mas, que assenyala que Las de Barcelona és l’exemple de l’auge i l’impuls que les dones joves que es dediquen a la música estan agafant en els darrers anys. “Per nosaltres fer un concert és una alegria, i fer-ho en el Jamboree, on totes hem començat amb els nostres projectes, és una satisfacció”, confessa Lucía Fumero, pianista de la formació.En aquest sentit, assegura que els músics i músiques “seguiran tocant” perquè és el que els omple encara que es trobin amb entrebancs en el camí, i apunta que apostes com les del Jamboree ja estan aflorant, iniciatives en què es reprograma de nou música en directe arreu, tot i les limitacions de la pandèmia.Més música i ballJuntament amb el Mas i Mas Festival, Mas assegura que reprenen l’activitat per la porta gran. D’aquesta manera, també es comptarà amb actuacions de flamenc adreçades al turista a la sala Tarantos, amb dues sessions i concert.A banda, també programaran a les seves sales el cicle Latineo, amb música de caràcter llatí, i el Keep it Real, aquest amb música hip hop i R&B.