Dimecres, 24 de febrer de 2021 - Edició 944
La República

La Revolta Escolar veu “insuficients i limitades” les actuacions del pla de pacificació d’entorns escolars de Barcelona

ACN Barcelona.-Les 58 associacions de famílies d’alumnes d’escoles de Barcelona mobilitzades per l’anomenada Revolta Escolar veuen “insuficients i limitades” les actuacions del pla de pacificació d’entorns escolars de Barcelona anunciades […]

Avatar
Agències 20/02/2021

ACN Barcelona.-Les 58 associacions de famílies d’alumnes d’escoles de Barcelona mobilitzades per l’anomenada Revolta Escolar veuen “insuficients i limitades” les actuacions del pla de pacificació d’entorns escolars de Barcelona anunciades aquest diumenge. A través d’un comunicat difós per la plataforma veïnal Eixample Respira, les entitats han celebrat l’acceleració de les actuacions, però han considerat que si es pot actuar en 66 centres, també es pot fer a “la resta”. “És una qüestió de voluntat política i no d’impediments tècnics”, han considerat. Les entitats diuen que no entenen per què “el govern municipal continua tenint reticències a fer aquests canvis de manera generalitzada” ni perquè l’oposició “no els reclama”.

Les AMPA i les AFA han demanat al govern de Colau “actuar urgentment”. “Una ciutat que no pot garantir la salut dels seus infants és un projecte fracassat”, han etzibat tot reiterant que “cal canviar l’actual model de mobilitat per apostar per una ciutat que prioritzi la salut, el benestar i la seguretat dels nostres infants, i no un mitjà de transport minoritari, no eficient i insostenible”.”No podem posposar ni un minut més la resta d’actuacions reivindicades i que avui no s’han anunciat”, conclou el comunicat tot recordant que la Revolta Escolar continuarà el 26 de febrer tallant el trànsit de la ciutat.L’Ajuntament de Barcelona ha donat a conèixer aquest dissabte que accelerarà la pacificació d’entorns escolars a la ciutat i que preveu fer 66 actuacions aquest any en el marc del programa Protegim les Escoles. La Comissió de Govern del consistori ha aprovat aquesta setmana el gruix dels projectes executius, de manera que 52 d’aquestes escoles es faran entre juliol i agost, aprofitant l’aturada de l’activitat a les aules per les vacances d’estiu. La resta de projectes per arribar a les 66 escoles es definiran pròximament. En total, l’Ajuntament destinarà 4,46 milions d’euros a totes les obres de 2021.En línies generals, les actuacions es basen en la pacificació del trànsit, la millora de l’habitabilitat i la visibilitat de l’espai i es fan intervencions tant estructurals com tàctiques. Els projectes inclouen actuacions per eliminar carrils de circulació i pacificar carrers amb prioritat pel vianant. D’aquesta manera, es guanyen també metres quadrats d’asfalt que passaran a ser espais d’estada on s’instal·laran bancs i elements de joc.