Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

La regió metropolitana aprova el full de ruta per al pla estratègic de la pròxima dècada

ACN Barcelona.-El Consell General del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) ha aprovat aquest dijous el full de ruta per a l’elaboració d’un pla estratègic per fer front als reptes […]

Agències 03/12/2020

ACN Barcelona.-El Consell General del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) ha aprovat aquest dijous el full de ruta per a l’elaboració d’un pla estratègic per fer front als reptes urbans de la pròxima dècada a l’anomenada ‘Regió metropolitana dels cinc milions’, que inclou el Barcelonès, el Baix Llobregat, els Vallesos, el Maresme i el Penedès. L’alcaldessa de Barcelona i presidenta del PEMB, Ada Colau, fa una crida a “treballar juntes” per buscar acords “en un territori sense una institució de govern” i que pugui comptar amb la col·laboració de la ciutadania, el sector privat, l’acadèmic i de recerca. De fet, durant el 2021 s’impulsaran espais de debat amb els agents econòmics i socials del territori per identificar el reptes prioritaris.

Els reptes definitius resultants de la primera fase del procés ‘Barcelona Demà’ es presentaran durant el primer trimestre de 2021 i en aquest moment s’avançaran alguns dels projectes clau. El mes de març també es posaran en marxa els debats sobre els diferents pilars del procés i es mobilitzaran els actors del territori per treballar en la transformació dels reptes plantejats.El PEMB preveu validar el nou pla estratègic durant la primavera del 2022.