Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

La prova d’alerta als mòbils de Protecció Civil a la Catalunya Central detecta una incidència i no sona a Montserrat

|

- Publicitat -

ACN Manresa – La recepció de les alertes mòbils que ha enviat aquest dijous Protecció Civil no s’ha rebut de forma generalitzada al recinte de Montserrat. Aquesta és la principal incidència que s’ha detectat en la prova que s’ha fet a la Catalunya Central per donar a conèixer el sistema d’alertes en cas d’emergències. El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha explicat que el missatge “no s’ha rebut massivament” al recinte de Montserrat, però que ara mateix no se saben els motius. De fet, enviaran la incidència al Ministeri de l’Interior perquè analitzi els motius pels quals “no ha funcionat bé l’antena”. Precisament aquest dijous se celebra la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, de manera que el recinte del Monestir estava ple.

Els responsables de Protecció Civil asseguren desconèixer a hores d’ara per què l’alerta de mòbil no ha arribat al recinte de Montserrat. En aquest sentit, el subdirector de l’ens, Sergio Delgado, ha explicat que la incidència s’ha detectat a tot el recinte de Montserrat, no només a l’interior de la Basílica. “Sabem que no hi ha hagut una recepció massiva i ara preguntarem al Ministeri per què no s’ha activat l’antena o bé si s’ha activat per què no ha funcionat bé”, ha detallat Delgado.

Publicitat

Precisament aquest dijous el recinte de Montserrat es trobava ple de gom a gom per la celebració de la festivitat de la Mare de de Déu de Montserrat. Al voltant de 550 persones han seguit l’eucaristia des de l’interior de la Basílica i més de 200 ho ha fet des de l’exterior. De fet, Montserrat va demanar al Departament d’Interior canviar l’hora de la prova per no coincidir amb la missa i evitar que sonessin tots els mòbils alhora, però el Govern ho va descartar.

En la prova del 12 d’abril passat feta al Penedès, Tarragona i l’Ebre també es va detectar una anomalia greu en la recepció dels mòbils de vàries companyies. Protecció Civil va posar-ho en coneixement del Ministeri de l’Interior i va demanar que esbrinés què havia passat i s’hi posés solució. L’endemà el Ministeri va informar que havia localitzat l’errada i s’havia solucionat.

<strong>Recepció a un 90% de la població </strong>

A banda de la incidència de Montserrat, la delegada del Govern a la Catalunya Central, Montserrat Barniol, ha fet una valoració molt positiva de la prova. “Un 90% de la població de la demarcació ha rebut bé el missatge i ha pogut completar l’enquesta”, ha destacat Barniol, que ha afegit que aquestes proves van bé per detectar errors, com és el cas de Montserrat, i poder-los resoldre. A la Catalunya Central l’enquesta l’han contestat més de 2.000 persones i Barniol ha explicat que la recepció ha estat bona, tant a grans nuclis de població com també en zones aïllades.

<strong>Una eina pensada per emergències “greus”</strong>

Es tracta d’una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu. Consisteix en la recepció de notificacions (missatges de text) emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l’emergència,<strong> </strong>en el moment de l’enviament de l’alerta.

El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha explicat que aquest dispositiu està pensat per “situacions d’emergència greu o possibles catàstrofes que requereixin enviar instruccions generalitzades de com actuar per estar protegits”. En aquest sentit, ha deixat clar que l’eina no serveix per “qualsevol emergència”, però sí per “incendis forestals greus, inundacions, sismes o també confinaments químics”. També ha explicat que, per exemple, en emergències que afectin un territori petit no caldrà fer servir aquests missatges, ja que s’utilitzaran “canals més propers”, però assegura que és molt útil per emergències que afectin “un gran volum de població”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió