Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

La producció de vehicles augmenta un 8,5% al novembre respecte el mateix mes de l’any passat gràcies a les exportacions

ACN Barcelona.-Després de la caiguda del mes d’octubre, la producció de vehicles ha tornat a augmentar aquest novembre, segons dades de la patronal Anfac. En total s’han fabricat 268.633 vehicles, […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Barcelona.-Després de la caiguda del mes d’octubre, la producció de vehicles ha tornat a augmentar aquest novembre, segons dades de la patronal Anfac. En total s’han fabricat 268.633 vehicles, el que suposa un augment del 8,5% respecte el mateix mes del 2019. Aquest repunt s’atribueix a la demanda de vehicles per part dels mercats exteriors, sobretot a França, Alemanya, Itàlia, Regne Unit i Turquia. En el que portem d’any, la producció ha disminuït un 21,7%, amb un total de 2.071.474 unitats produïdes. A més, Anfac preveu que les empreses espanyoles tanquin l’any amb una producció total de 2.280.000 milions de vehicles, que representarà un 19% menys que l’any passat.

Durant el mes de novembre es van exportar 231.034 vehicles, que provoquen que en el total de l’any ja se n’hagin exportat 1.778.866. De fet, això és el que permet que els indicadors de producció a Espanya siguin positius, ja que pel que fa al mercat interior Espanya és l’únic dels principals mercats europeus que registra caigudes per sobre del 10% en vendes en l’últim trimestre. Producció per segmentsSi es tenen en compte els diversos tipus de vehicles, totes les categories milloren respecte el mateix període de l’any anterior exceptuant els tot-terrenys. La producció de turismes ha crescut un 8,1% durant el novembre, amb 212.336 unitats fabricades. En canvi, la fabricació de tot-terrenys continua registrant caigudes, amb un 51% en comparació amb el mateix mes de l’any passat. La producció de vehicles comercials i industrials registra un important creixement del 12,7% al novembre.Producció per fonts d’energiaLes fàbriques espanyoles segueixen augmentant les xifres de producció de vehicles alternatius, com els elèctrics, híbrids endollables o els de gas natural. En el que portem d’any, la fabricació de vehicles elèctrics acumula les 47.568 unitats, xifra que gairebé triplica els vehicles d’aquest tipus produïts durant el 2019. En canvi, els vehicles híbrids no endollables han reduït a la meitat la seva producció respecte l’any anterior, amb 5.323 unitats.