Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

La premsa internacional destaca l’impacte “innegable” del film ‘Alcarràs’ després del triomf de Simón a la Berlinale

ACN Brussel·les – Els mitjans i revistes internacionals s’han fet ressò aquest dijous del triomf de Carla Simón al festival de cinema de la Berlinale amb el seu film ‘Alcarràs’. […]

Agències 17/02/2022

ACN Brussel·les – Els mitjans i revistes internacionals s’han fet ressò aquest dijous del triomf de Carla Simón al festival de cinema de la Berlinale amb el seu film ‘Alcarràs’. Entre alguns dels mitjans, ‘The Hollywood Reporter’ considera que la història podria estar estructurada “més satisfactòriament”, però creu que l’impacte emocional del drama narrat per Simón és “innegable”. Des d’Alemanya, el ‘Frankfurter Allgemeine’ diu que la directora presenta la crisi existencial d’una família catalana de pagesos amb “seriositat i colors vius”. Per la seva banda, ‘The New York Times’ destaca la “melancolia” del film i la presència d’actors no professionals. En la mateixa línia, ‘Deutsche Welle’ es fa ressò de la “naturalitat” en les actuacions d’actors amateurs.

A França, ‘Le Monde’ subratlla el triomf de Simón a una Berlinale “coronada sota el signe de les dones” i la qualifica d’una “oda” als petits propietaris

Al Regne Unit, ‘The Screen Daily’ diu que és un film “seductor”, però “profundament commovedor” per la manera en que contempla la “fragilitat” d’una família.

Altres revistes nord-americanes com ‘Variety’ parlen de Simón com un “referent” dins una emergent onada de dones catalanes directores de cinema. Sobre el film, en destaca la “tendresa” d’un “drama domèstic” on també hi ha “consciència política”.