Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

La Ponència de Vacunes proposa vaccinar amb una tercera dosi els residents de geriàtrics a partir del 4 d’octubre

ACN Madrid.-La Ponència de Vacunes proposa vaccinar amb una tercera dosi els residents de centres geriàtrics a partir del 4 d’octubre, segons ha anunciat aquest dimarts la ministra de Sanitat, […]

Avatar
Agències 15/09/2021

ACN Madrid.-La Ponència de Vacunes proposa vaccinar amb una tercera dosi els residents de centres geriàtrics a partir del 4 d’octubre, segons ha anunciat aquest dimarts la ministra de Sanitat, Carolina Darias. La proposta serà valorada demà a la Comissió de Salut Pública, i si hi dona el vistiplau, haurà de ser ratificada després pel Consell Interterritorial de Salut, probablement la setmana que ve. D’altra banda, Darias ha mostrat “respecte” per la sentència del Tribunal Suprem que avala que Galícia demani el certificat covid per accedir als locals de restauració, però ha subratllat que el text marca un territori i un temps, per la qual cosa no és d’aplicació general. En tot cas ha admès que diverses comunitats s’han interessat per aplicar l’eina.

Segons Darias el que es dedueix de la lectura de la sentència és que serà d’aplicació quan així ho proposi l’autoritat sanitària del lloc en aquells àmbits territorials on hi hagi un nivell alt de transmissió i mentre duri el risc. “Per tant -ha subratllat- s’estableix un àmbit d’aplicació territorial i temporal”.També ha remarcat que la sala del Tribunal Suprem estableix que és una mesura que “afecta” drets fonamentals i per això en “pondera” l’afecció. Darias ha volgut fer èmfasi en el fet que un altre extrem que queda clar amb la sentència és que “qualsevol mesura que afect drets fonamentals s’ha de sotmetre a la corresponent decisió judicial”.Finalment, la ministra ha confirmat que s’ha ajornat l’enviament de vacunes de la setmana que ve a les Comunitats Autònomes i que el ritme s’adequarà, a partir d’ara, a diferents paràmetres com, per exemple, “el nombre de vacunes en nevera”.