Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

La policia espanyola atribueix als 6 detinguts d’Arran més d’una desena d’accions violentes comeses durant el 2022

ACN Lleida – La policia espanyola atribueix als 6 militants d’Arran detinguts aquest dimecres més d’una desena d’accions violentes comeses durant el 2022. A través d’un comunicat, concreten que les […]

Agències 10/02/2023

ACN Lleida – La policia espanyola atribueix als 6 militants d’Arran detinguts aquest dimecres més d’una desena d’accions violentes comeses durant el 2022. A través d’un comunicat, concreten que les detencions es van efectuar a Lleida i Barcelona i que d’entre els fets pels quals se’ls acusa destaquen l’incendi d’una barricada de neumàtics en la línia d’alta velocitat Madrid-Barcelona, danys en entitats bancàries, benzineres i empreses privades i pintades en seus de partits polítics. La policia espanyola explica que es va poder determinar la suposada participació dels detinguts en els fets, després d’analitzar la tipologia de les accions, la manera d’actuar així com les reivindicacions que els detinguts haurien penjat en xarxes socials.

La policia espanyola atribueix als detinguts els delictes d’incendi amb perill per a la vida de les persones, danys agreujats, amenaces i delictes contra la integritat moral. La causa, que porta el jutjat d’instrucció 4, però, està oberta per danys, desordres públics i amenaces.

Els 6 detinguts van passar aquest dijous a disposició judicial i van quedar en llibertat amb l’obligació de comparèixer al jutjat sempre que siguin requerits. Fins a una cinquantena de joves i familiars es van concentrar davant dels jutjats de Lleida per mostrar el seu suport als sis militants d’Arran, tres noies i tres nois veïns de l’Urgell i del Pla d’Urgell.

Des d’Arran van informar que els han requisat els mòbils i els ordinadors, en un “nou cas de “persecució política i policial de l’estat espanyol contra el jovent de l’esquerra independentista”.