Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

La Plataforma No a l’ampliació del Macba demana al Govern que aturi el procés i insta els grups polítics a posicionar-se

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Plataforma No a l’ampliació del Macba, formada per diversos entitats i col·lectius del barri del Raval, reclama al Govern que aturi “immediatament” el procés urbanístic a la plaça dels Àngels i vol reunir-se amb els grups d’ERC, PSC, CUP, Junts i Comuns. “Els demanarem que es posicionin. O estan amb els veïns del Raval o amb els voltors del Macba”, és la disjuntiva que ha plantejat aquest dimecres la plataforma veïnal en una roda de premsa des del Parlament de Catalunya. Les entitats acusen l’Ajuntament de Barcelona d'”entregar” prop de 1.000 metres quadrats a una entitat “elitista” i que “viu d’esquena al veïnat” com a compensació per la cessió de la Capella de la Misericòrdia per construir-hi el nou CAP Raval.

La plataforma sosté que “el preu de la salut no pot ser la pèrdua del poc espai lliure que queda al Raval”. “I l’espai públic també és salut”, han afegit en un manifest. 

Publicitat

Les entitats van presentar fa uns mesos un recurs contenciós administratiu que ha estat admès a tràmit. També han presentat al·legacions contra el pla especial per a l’amplaició del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) i han anunciat que, si no s’accepten, presentaran un altre recurs.

La plataforma ha indicat que també ha mantingut dues reunions amb els responsables del Macba i que van irrompre en un acte del museu per visibilitzar el rebuig a l’ampliació. Les entitats retreuen a l’Ajuntament i al Macba que els hagin “infantilitzat” i “ignorat”. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió