Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

La Perla 29 reprendrà ‘Assedegats’ aquesta tardor mentre treballa en una temporada “que no està clara”

ACN Barcelona.-La Perla 29 es posa en marxa “poc a poc” després de l’aturada estival i assumint que la nova temporada “no està clara, i que pot canviar tan ràpidament […]

Avatar
Agències 01/10/2020

ACN Barcelona.-La Perla 29 es posa en marxa “poc a poc” després de l’aturada estival i assumint que la nova temporada “no està clara, i que pot canviar tan ràpidament com la tossuda realitat”. De moment, la companyia d’Oriol Broggi anuncia el retorn –”a la tardor”, encara sense data- d”Assedegats’, de Wajdi Mouawad, a la Biblioteca de Catalunya, que és l’espectacle amb què van reprendre l’activitat després del confinament, al juliol. També la represa de gires estroncades per la pandèmia (‘Només la fi del món’ i ‘ Això ja ho he viscut’). Pel que fa a la resta de programació del nou curs a la Biblioteca, la companyia avança que arribaran noves produccions, però que encara pensen la “la manera de fer-les possibles, i adaptables a cada possible moment”.

La Perla 29 va suspendre la darrera funció d”Assedegats’, el 17 de juliol, enmig del primer gran rebrot de coronavirus. Aleshores la companyia ja es va acomiadar manifestant la intenció de reprendre “tard o d’hora” l’espectacle. De fet, l’obra es va crear amb una posada en escena plantejada per ser vista amb les distàncies de seguretat marcades en cada moment, i amb una realització en directe que permet apropar-se a l’escena mitjançant unes projeccions distribuïdes a diferents punts del teatre. Un text, afegeixen ara, que sense haver-ho previst “sembla fet a mida per al moment que vivim”. Més enllà de la represa d”Assedegats’, la companyia no ha tancat per ara la programació artística d’aquest curs 2020-21. “Han de venir les noves produccions que just ara ens sentim amb forces per reprendre i estructurar”, exposen. “Pensem en una nova temporada que no sabem segur si podrem fer, i pensem en una nova relació que estem segurs que podrem tenir”.Malgrat aquesta incertesa, la companyia d’Oriol Broggi remarca les seves ganes “de tornar, d’assajar, de fer” i de buscar “una manera de tornar a adreçar paraules i imatges a cau d’orella” dels espectadors.