Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

La Perla 29 inicia una temporada “vitalista” amb l’estrena d’’Orgull’ i la reposició de ‘Els ulls de l’etern germà’

ACN Barcelona – La Perla 29 ha presentat aquest divendres la programació de la temporada 2022-2023 que comptarà amb l’estrena dijous que ve de l’obra ‘Orgull’ de Fiódor Dosotievski, la […]

Agències 07/10/2022

ACN Barcelona – La Perla 29 ha presentat aquest divendres la programació de la temporada 2022-2023 que comptarà amb l’estrena dijous que ve de l’obra ‘Orgull’ de Fiódor Dosotievski, la reestrena el febrer de 2023 del muntatge ‘Els ulls de l’etern germà, un dilema de Stefan Sweig’ que es va estrenar fa 20 anys a la Sala Beckett i s’oferirà el proper estiu ‘Corallina, la criada amorosa’ . El director artístic de La Perla 29, Oriol Broggi, ha explicat que la programació serà “molt vitalista” i que busca “tornar a connectar” amb els espectadors després de la pandèmia. També hi haurà espai per la reflexió amb la iniciativa ‘Escenes de Filosofia i Teatre, les Nits de la Maleta i La Perla’ que es farà del 24 al 26 de novembre al Teatre La Biblioteca.

‘Orgull’ es podrà veure a partir del 13 d’octubre al Teatre La Biblioteca. Dirigit per Oriol Broggi i amb l’actor Andreu Benito, es tracta d’un retrat d’un personatge que recorda com ha estat la seva vida i la de la seva dona. En aquesta mirada enrere farà una revisió dels errors comesos, els cops que no li ha dit que l’estimava o quan l’ha maltractada. “Hi ha un desplegament de sentiments molt potents”, han assegurat. La producció mostra una figura “controvertida” que s’ha sentit humiliada i és orgullosa. “El patiment és el motor del personatge”, han concretat.

20 anys després d’haver-se estrenat, el Teatre La Biblioteca acollirà el febrer de 2023, la faula vitalista ‘Els Ulls de l’etern germà, un dilema d’Stefan Zweig’. A partir d’un relat breu de l’escriptor austríac, es planteja un periple a la recerca de la justícia i la llibertat, en l’intent de viure en aquest món suspenent l’acció i sense causar efectes en la vida dels altres. “Una gran faula sobre les accions vitals, el desig, els lligams amb els altres i, en definitiva, sobre viure en un món compartit”, han subratllat.

El mateix espai oferirà l’estiu de 2023, la comèdia italiana ‘Corallina, la criada amorosa’. Amb 10 actors a escena, portes que s’obren i es tanquen, alts i baixos amorosos i confusions irresolubles. Aquesta comèdia es va estrenar al Teatre Lliure el 1993.  

La programació es completarà amb la gira pel territori entre gener i maig de 2023 de ‘La Trena’ de Laetitia Colombani i sota la direcció de Clara Segura, que actualment es pot veure al Teatre Goya. També torna amb la 9a temporada ‘El Petit Príncep’ d’Antonie de Saint Exupéry amb direcció d’Angel Llàcer, que es podrà veure a partir del 5 de desembre al Paral·lel 62.