Dilluns, 1 de juny de 2020 - Edició 676
La República

La patronal del transport discrecional calcula que un 60% de les 400 empreses que operen a Catalunya podrien tancar

ACN Barcelona.-L’Associació d’empresaris de transport discrecional de Catalunya (Audica) reclama mesures a l’administració per evitar el tancament d’empreses d’autocars. Actualment operen al territori català més de 400 firmes, la majoria […]

Avatar
Agències 22/05/2020

ACN Barcelona.-L’Associació d’empresaris de transport discrecional de Catalunya (Audica) reclama mesures a l’administració per evitar el tancament d’empreses d’autocars. Actualment operen al territori català més de 400 firmes, la majoria pimes, que utilitzen una flota de més de 3.000 autocars i donen feina a 7.000 persones. El sector mou un volum anual de 250 milions d’euros, però la crisi de la covid-19 ha aturat pràcticament el 100% de l’activitat en els sectors turístics, escolar i de viatges d’oci, culturals o esportius. Per això Audica calcula que el 60% podria haver de tancar. Per això proposen a l’Administració mesures per incentivar la demanda, rejovenir la plantilla i poder accedir a fons públics.

D’altra banda es proposa un increment “actiu i eficient” de la capacitat dels vehicles, que no hi hagi restriccions per als autocars a les zones de baixes emissions de l’àrea metropolitana, que es permeti allargar la vida útil dels vehicles de transport escolar o que s’adaptin els horaris d’aquest tipus de transport en funció de l’ocupació.

Relacionats