Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La patronal de la ràdio denuncia “l’intent” del Govern de “privatitzar” les emissores municipals

ACN Barcelona.-L’Associació Catalana de Ràdio (ACR) ha denunciant “l’intent” del Govern de “privatitzar” les ràdios municipals i “blanquejar les cessions il·legals que ja s’han fet”. L’entitat recorda dues sentències judicials […]

Avatar
Agències 25/01/2021

ACN Barcelona.-L’Associació Catalana de Ràdio (ACR) ha denunciant “l’intent” del Govern de “privatitzar” les ràdios municipals i “blanquejar les cessions il·legals que ja s’han fet”. L’entitat recorda dues sentències judicials “a favor de l’ACR” que consideren “il·legal” cedir la gestió de les emissores i lamenta que l’executiu “manté” la voluntat de privatitzar-les “mitjançant decret llei amb la voluntat d’obtenir l’aprovació en la Diputació Permanent abans del 14 de febrer”. Segons l’ACR, aquesta és la previsió que es desprèn del projecte elaborat per l’executiu català “amb el pretext formal d’adaptar-se a la directiva europea, però on de passada vol forçar la norma per legalitzar les cessions d’explotació a empreses privades”.

“La pressa per aprovar el Decret Llei probablement és a causa de les dues sentències en contra d’aquest tipus de procediment que ja ha guanyat l’associació”, ha indicat Miquel Miralles, president de l’ACR, que ha recordat que també està en litigi el cas de l’emissora municipal de Girona. Un “canvi normatiu” com el que projecta el Govern “avalaria” casos com el de l’Ajuntament gironí, que “sense tenir ni personal ni infraestructura de cap tipus per fer ràdio, ja va cedir tota l’explotació durant l’anterior mandat i hi ha tornat recentment”. Davant d’això Miralles considera que “donar el servei públic local de ràdio a una empresa privada és il·legal i va contra l’esperit mateix de la comunicació pública local”.L’ACR ha denunciat, entre d’altres, les “privatitzacions de les emissores municipals” de Girona, Sant Pol de Mar, Berga, Santa Cristina d’Aro, Castellvell del Camp (que emetia per a tot el Camp de Tarragona), Santa Coloma de Farners i recentment Sant Vicenç de Montalt, Sant Sadurní i Sant Just.Fruit d’aquestes accions, afirma l’ACR, alguns ajuntaments “han cessat” en aquest procediment il·legal de manera voluntària i en d’altres casos “han estat els jutjats els que han obligat els ajuntaments a fer-se enrere en les cessions d’explotació a empreses privades”.