Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

La patronal Conpymes reclama des del Parlament Europeu la inclusió de les pimes en el diàleg social a l’Estat

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – La patronal espanyola Conpymes ha reclamat des del Parlament Europeu de Brussel·les que s’incloguin les petites i mitjanes empreses en el diàleg social a l’Estat. En un acte celebrat aquest dijous, l’organització ha assegurat que el cas espanyol és inèdit a Europa i ha lamentat el greuge que això suposa per a les pimes. “Volem tenir veu pròpia i independent”, ha reivindicat el president de Conpymes i vicepresident de la fundació Pimec, José María Torres. En aquest sentit, Torres ha subratllat que la situació actual provoca que existeixi “una sobrerepresentació” per part de les grans companyies i que la participació de les pimes en la compra pública sigui molt inferior a la seva representativitat.

Durant la seva intervenció en el debat, el president de Conpymes ha recordat que els autònoms i les petites i mitjanes empreses representen més d’un 99% del teixit empresarial espanyol. “Al final volem que la Comissió Europea estigui al cas de la necessitat que el diàleg social sigui democràtic”, ha declarat.

Publicitat

Alhora, ha apuntat que el context actual a l’Estat no permet que les empreses petites gaudeixin de suficients oportunitats per créixer. En el marc d’aquestes reclamacions, Conpymes va presentar una demanda judicial perquè les pimes siguin incloses en el diàleg social, una qüestió que encara està pendent de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

En paral·lel, l’organització ha interposat un recurs per l’exclusió de les petites i mitjanes empreses pel repartiment de subvencions de fons europeus per part del govern espanyol per 30 milions d’euros. Des de l’entitat denuncien que les ajudes han beneficiat la Unió General de Treballadors (UGT) i la patronal de les grans empreses CEOE, però no les pimes.

El president de Conpymes s’ha desplaçat fins a Brussel·les convidat per l’eurodiputat de Ciutadans, Jordi Cañas, qui també ha actuat de ponent i moderador del debat celebrat aquest dijous.

Conpymes és una organització que compta amb un total de 28 associats, entre les quals es troben la patronal de les pimes catalanes Pimec, l’Associació Catalana d’Executius Directius i Empresaris (ACEDE), l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (ACELLEC), el Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona (COACB) i el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió