Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

La pandèmia, les eleccions madrilenyes i les negociacions per al govern català

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dimarts. ‘El País’ prioritza les eleccions a la capital del regne d’Espanya: “Madrid elige entre dos modelos de sociedad tras 15 días de crispación”. […]

Avatar
Agències 04/05/2021

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dimarts. ‘El País’ prioritza les eleccions a la capital del regne d’Espanya: “Madrid elige entre dos modelos de sociedad tras 15 días de crispación”. En segon terme, la pandèmia: “Europa se abre a los turistas vacunados”. ‘El Periódico’, centrat igualment en els comicis a la capital espanyola: “Madrid decide hoy la agenda política española”. Gran fotografia per a l’exposició que repassa la trajectòria del Tricicle: “El gran viaje en Tricicle”. ‘El Punt Avui’, que aposta per una de les novetats rellevants dins dels plans de contingència de la covid-19: “Fi del toc de queda”. A la part inferior, espai per a la cita electoral madrilenya: “Les urnes dirimeixen la batalla de Madrid”.

‘La Razón’ destaca també les eleccions de Madrid i hi llegeix un rerefons: “Un voto en clave nacional”. Notícia per a la lluita contra la pandèmia com a segon tema destacat: “Cinco millones de vacunados”.’Ara’ tria les negociacions a l’entorn de la formació de Govern a Catalunya: “ERC refreda l’opció de governar en solitari”. A sota, espai per a la pandèmia i per al seu remei: “Esprint de vacunacions amb més de mig milió de dosis aquesta setmana”.’ABC’ apunta a la gestió de l’executiu espanyol de la crisi econòmica generada per la covid: “La SEPI paraliza sus rescates tras la polémica por Plus Ultra”. Fotografia destacada per al president del Centre d’Investigacions Sociològiques, en clau electoral madrilenya: “Tezanos descalifica a Ayuso y a sus “votantes de las tabernas””.’El Mundo’ també opta com a tema principal per les eleccions a la capital espanyola: “Ayuso se juega Madrid y mide la reactivación del centroderecha”. En segon terme, titular també per a la gestió que el govern espanyol fa de la crisi econòmica causada per la pandèmia: “Malestar empresarial con el Gobierno por el ‘secuestro’ de los fondos”.I ‘La Vanguardia’, que contraposa dues realitats a l’entorn de la covid-19. D’una banda, el titular principal: “El Govern dona per fet que no allargarà el toc de queda el 9-M”. De l’altra, a peu de pàgina: “El virus causa el pànic a les ambaixades de Delhi”.