Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024
Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024

La Paeria de Lleida apostarà per aplicar la ZBE en un 10% del sòl urbà residencial en una fase inicial

|

- Publicitat -

ACN Lleida – La Paeria vol aplicar la Zona de Baixes Emissions al 10% del sòl urbà residencial en una fase inicial. Aquesta és la proposta en la qual treballa el consistori, segons ha explicat la regidora de Seguretat, Cristina Morón, durant la comissió informativa d’aquest àmbit. L’objectiu és fer un “sistema de transició” i per això reclamen suport a la Generalitat i l’Estat tant en transport públic urbà col·lectiu, com interurbà i la seva interactuació així com relació dels municipis de l’entorn de la ciutat i la potenciació del Pla de Rodalies de trens amb la Franja i l’estudi de la implantació d’estacions urbanes. El projecte s’adjudicarà en els propers dies i ha de definir les característiques com les zones on s’aplicarà, exempcions i calendari.

El Pla de qualitat de l’aire horitzó 2027 de la Generalitat estableix en les característiques de les ZBE que haurà de comptar amb una superfície mínima del 25% del sòl urbà residencial, tot i que en fase inicial s’acceptaran superfícies d’aplicació inferiors (no menys del 10%) sempre que s’estableixi el compromís d’ampliar-les en un termini màxim de 4 anys o si en el procés de revisió del projecte no s’assoleixen els objectius.

Publicitat

Morón ha assenyalat que totes les actuacions que cal fer per aconseguir l’objectiu de reducció d’emissions del CO2 han de convergir en una mateixa estratègia. El Pacte pel Clima que va presentar la Paeria parla d’aquest objectiu i pretén aconseguir la reducció del 40% en l’horitzó 2030.

La Paeria adjudicarà en els propers dies el projecte de la Zona de Baixes Emissions de Lleida que comptarà amb una anàlisi ambiental i econòmica i definirà les seves característiques com la superfície de sòl urbà residencial en què s’aplicarà, les exempcions i moratòries, la calendarització, la distribució dels estacionaments dissuasius i de la xarxa de transport col·lectiu urbà, entre altres, que aniran lligats al Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de Lleida.

La primera setmana de juny es farà una reunió amb els grups municipals i, posteriorment, un procés de participació ciutadana amb l’objectiu que es puguin fer aportacions al document. Amb tot, per portar el projecte a la seva aprovació al juliol, de la mateixa manera que l’Ordenança Municipal en què paral·lelament també s’hi està treballant en la seva redacció.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió