Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

La Nau Ivanow celebra deu anys com a Fàbrica de Creació d’arts escèniques de Barcelona

ACN Barcelona.-La Nau Ivanow de Barcelona celebrarà enguany 10 anys com a Fàbrica de Creació d’arts escèniques. Actualment, són onze les companyies residents que en formen part. L’espai compta a […]

Avatar
Agències 09/02/2021

ACN Barcelona.-La Nau Ivanow de Barcelona celebrarà enguany 10 anys com a Fàbrica de Creació d’arts escèniques. Actualment, són onze les companyies residents que en formen part. L’espai compta a més amb diverses línies de treball per a fomentar la recerca, la internacionalització i el treball amb el territori. El seu dia a dia implica “afavorir un treball flexible” i oferir les eines necessàries perquè es desenvolupin els processos creatius sense pressions. La porta d’entrada de les companyies és la Beca DespertaLab, que enguany ha celebrat la seva setena edició, i que selecciona en una convocatòria oberta els projectes que passaran a ser residents i a gaudir d’aquest suport a la creació.

El 1998 la Nau Ivanow va començar a funcionar com a espai per a la creació, producció i difusió de la cultura contemporània, i el 2011 l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB) va comprar l’edifici per poder continuar el projecte cultural emmarcat dins el programa Fàbriques de Creació, especialitzant-se en les arts escèniques. Deu anys més tard, l’espai compta amb aquestes onze companyies residents i diverses línies de treball.Des de l’entrada al programa de Fàbriques de Creació de Barcelona de l’ICUB, gestionada des del 2006 per la Fundació Sagrera, l’equip de la Nau Ivanow treballa per a acollir i acompanyar els processos creatius de companyies dedicades a les arts escèniques, amb la intenció de facilitar la mobilitat dels projectes i la internacionalització de les companyies, tot ajudant a la dignificació del sector.