Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

La meitat de l’empresariat té previst contractar més treballadors durant el segon semestre de 2021, segons Hays

ACN Madrid.-Gairebé la meitat de les empreses espanyoles (49%) té previst contractar més personal en el que queda d’any, segons una enquesta de la consultora de recursos humans Hays durant […]

Avatar
Agències 08/07/2021

ACN Madrid.-Gairebé la meitat de les empreses espanyoles (49%) té previst contractar més personal en el que queda d’any, segons una enquesta de la consultora de recursos humans Hays durant el mes de juny. L’empresa assegura que aquesta dada demostra que la recuperació econòmica comença a notar-se en el teixit empresarial. En concret, el 16% de les companyies enquestades preveu contractar de forma temporal per a la campanya d’estiu, mentre que un 33% ho espera fer de forma indefinida per a la segona meitat de 2021. Javier Renedo, responsable de Hays Response, explica que “les empreses tenen intenció de contractar perfils temporals per a la campanya d’estiu, com cada any, però és interessant ressaltar que la majoria ofereixen llocs permanents”.

“Estem en un moment positiu, però la recuperació total serà lenta i no s’espera fins a finals de 2023”, reconeix l’expert de Hays, qui també considera que el ritme de millora vindrà marcat per la campanya de vacunació i el nombre de contagis.Segons l’enquesta de la consultora, el 23% de les companyies afirma que contractarà més professionals del que tenia previst a principis d’any i el 49% manté les previsions. Només un 6% haurà de contractar menys del que preveia en un inici d’any, mentre que un 22% ja no tenien pensat incorporar nous treballadors durant aquest exercici.No obstant això, Renedo reconeix que “la rapidesa i la intensitat amb la qual les empreses es recuperen de la crisi no és igual per a tots els sectors”. El 66% d’empreses els resultats de negoci estan ja per sobre dels nivells de 2020 són probablement de “sectors que no han patit tant, com agricultura, comerç en línia, sanitat, farmàcia, assegurances o telecomunicacions”.En canvi, el 19% que manté els nivells de 2020, i el 15% que estan per sota correspon a “sectors dependents del turisme que han patit molt la crisi, però que si tot va bé aniran remuntant ara a l’estiu”.