Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La Marea Pensionista no creu que s’hagin de dur a terme “retallades” per garantir la “sostenibilitat” de les pensions

ACN Barcelona.-La Marea Pensionista ha carregat aquest dimecres contra la proposta del ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, que planteja un pagament únic de fins a 11.000 […]

Avatar
Agències 14/04/2021

ACN Barcelona.-La Marea Pensionista ha carregat aquest dimecres contra la proposta del ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, que planteja un pagament únic de fins a 11.000 euros per any per retardar la jubilació. La Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (COESPE) considera que es tracta d’un plantejament que conté “falsedats” i posa en qüestió la necessitats de dur a terme “retallades” per garantir la “sostenibilitat” de les pensions públiques. Per això demana que es faci una auditoria per als comptes de la Seguretat Social que permeti determinar el deute de l’estat espanyol amb aquest sistema.

“Les dades estan tergiversades per confondre la opinió pública i desmobilitzar els ciutadans en la reivindicació d’unes pensions públiques, suficients i garantides”, ha assegurat a través d’un comunicat. Segons la COESPE, el problema prové del fet que s’hagin utilitzat “cotitzacions socials” per finançar altres “assumptes”, i que si només s’haguessin fet servir per pagar les pensions, hi hauria un “enorme superàvit”.Un altre punt que posen en dubte és la necessitat de “prorrogar” la jubilació més enllà de l’edat legal. “És una mesura va totalment en contra de la lògica i beneficia només a una minoria de treballadors”, lamenta, “respecte la gran majoria de treballadors que arriben als 65 anys amb un gran desgast físic i mental”.Finalment, pel que fa a la reforma de la llei 27/2011, recorden que es va anunciar que implementaria un seguit de mesures fins al 2027. “Pretenen posar en marxa un altre paquet de retallades quan encara no ha finalitzat la suposada reforma que havia de garantitzar les pensions”, assenyala la coordinadora.