Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

La màgia i el misteri seran l’eix central del Festival de Literatures Infantils i Juvenils Lo Llumener de Sort

ACN Sort.-La màgia i el misteri seran l’eix central de la 4a edició del Festival de Literatures Infantils i Juvenils Lo Llumener que se celebrarà el dissabte 5 d’octubre a […]

Avatar
Agències 26/09/2019

ACN Sort.-La màgia i el misteri seran l’eix central de la 4a edició del Festival de Literatures Infantils i Juvenils Lo Llumener que se celebrarà el dissabte 5 d’octubre a Sort. Aquest Festival Pirinenc comptarà amb una programació per a petits i grans que inclou espectacles, tallers, exposicions i espais literaris al Parc del Riuet i els carrers de Sort. En el marc de Lo Llumener es durà a terme també la Petita Fira de l’Àlbum Il·lustrat, esdeveniment inclòs en el catàleg Fires del Llibre a Catalunya del Departament de Cultura. A l’escenari principal hi actuarà Clara Ribatallada amb una proposta de contes musicals i la companyia Teatre Nu representant el seu espectacle ‘Teatre arrossegat de Catalunya’. El Festival comptarà també amb l’espectacle ‘La gallina dels ous d’or’ de la companyia Zum Zum Teatre i Fadunito presentarà la proposta de clown ‘Music Box al Cinema-Teatre’.

L’artista Sara Sareta acostarà les creacions d’Hervé Tullet amb el seu taller ‘Deixa caure el pinzell’, Ramon Bartrina convidarà a descobrir la tècnica de blackout poesia i la companyia ‘La Cuca de Llum’ dinamitzarà un taller d’aquarel·la i gargot. A més, els apassionats a Harry Potter podran recollir el mapa del rondaire, que els portarà a resoldre pistes amagades pels carrers de Sort per destruir la pedra filosofal i salvar el món màgic.El Festival clourà amb un recital de poesia de la mà d’en Josep Pedrals, ‘Èpica picant’, adreçat al públic adult. L’espectacle es durà a terme al Celler del Batlliu de Sort, un espai incomparable on maridar la paraula amb vins de muntanya.En el marc del Festival es duran a terme, a més a més, activitats a les escoles de la comarca, dos cursos de formació permanent per al personal docent, un d’ells sobre joc i gamificació a les aules i l’altre sobre la lectura en la petita infància, i un taller d’il·lustració per adults.