Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La Llar d’infants de Rialp aprofita la tornada al centre per fer més activitats de natura fora l’aula

ACN Rialp.-La Llar d’Infants Els Malfargats de Rialp, al Pallars Sobirà, ha obert les portes aquest dilluns adaptant la programació educativa a les necessitats actuals prioritzant les activitats a l’exterior. […]

Avatar
Agències 01/06/2020

ACN Rialp.-La Llar d’Infants Els Malfargats de Rialp, al Pallars Sobirà, ha obert les portes aquest dilluns adaptant la programació educativa a les necessitats actuals prioritzant les activitats a l’exterior. Merche Sicilia, directora del centre, ha explicat que aprofitaran els recursos naturals que els ofereix l’entorn per estar més a fora de l’aula. El centre s’ha preparat per poder atendre als infants amb totes les mesures de seguretat i higiene i com a primera mesura els pares ja no poden entrar a la llar d’infants i són les professores les que els recullen i els donen la benvinguda a la porta. Els nens s’han separat per grups i s’han extremat les mesures d’higiene. El positiu d’aquesta situació és que ajudarà a “crear hàbits” als nens.

La llar d’infants s’ha preparat per poder atendre als infants, s’han dut a terme les tasques de desinfecció necessàries, s’han adaptat els protocols de funcionament a les mesures de prevenció i s’han condicionat els espais i joguines dels infants.Aquest dilluns, després de deixar les seves coses a l’aula i rentar-se les mans, ja han anat d’excursió vora el riu on han vist cavalls. En total aquest dilluns han estat sis els alumnes que s’han reincorporat a la llar d’infants i s’han separat en grups de tres per preservar el màxim les distàncies. La directora d’Els Malfargats ha explicat que el que serà més difícil és fer complir les distàncies de seguretat als infants.D’altra banda, la llar d’infants municipal de la Seu d’Urgell Els Minairons ha reobert aquest dilluns les seves portes seguint també les indicacions de Salut Pública i del Departament d’Educació, acollint als alumnes dels grups de P1 i P2, preferentment d’aquelles famílies que els seus pares, mares o tutors estan treballant presencialment o que es troben en una situació de vulnerabilitat social.En aquest centre, seguint les indicacions del Departament d’Educació, els infants s’atenen amb una ràtio de 5 alumnes per aula i l’horari d’obertura és de 7.45 hores a 13.15 hores i no s’ofereix servei de menjador.