Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La licitació d’obres públiques s’enfila un 15% durant els tres primers mesos del 2023, fins als 625,9 milions

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La licitació d’obres públiques a Catalunya es va enfilar fins als 625,9 milions els tres primers mesos del 2023, xifra que representa un 15% més que el mateix període de l’any passat. Amb tot, ha caigut un 62,3% en comparació amb el trimestre anterior, quan es van licitar 1.661,2 milions. Tot i ser l’administració més activa, les contractacions del món local cauen un 12% respecte el mateix període de l’any passat pel fi del cicle electoral. La inversió per part de l’Estat –fonamentalment Adif– ha sigut un 91% més alta que l’any passat arribant als 129 milions d’euros, amb les obres a l’estació de Sants com a principal inversió. En el cas de la Generalitat, s’ha licitat per valor de 147,1 milions d’euros, un 88% més.

En el món local, les obres licitades de més volum han sigut la reforma del mercat de l’Abaceria de Barcelona, per import de 21,9 milions, la rehabilitació integral de la zona de restaurants del Moll del Gregal al Port Olímpic i la nova connexió platja-port, de 20,8 milions d’euros. Pel que fa a la Generalitat, laprincipal licitació han estat l’urbanització de la Fase 1 A del Logis Montblanc, per un import de 9,8 milions d’euros i licitat per CIMALSA.

Publicitat

L’entitat ha advertit que tot i aquest increment les empreses continuen amb dificultat per l’augment del preu de l’energia i les matèries primeres i per la pujada dels tipus d’interès. Com a conseqüència, les obres desertes van ascendir fins a les 783 des del 2021 per import de 220,4 milions.

En aquest sentit, la Cambra de Contractistes d’Obra ha advertit que la reactivació econòmica de la Xina, podria tibar la demanda de materials de la construcció, com ara l’acer, el coure i l’alumini, fent augmentar més els preus.

Per tot plegat, els contractistes reclamen agilitat a l’hora de resoldre les sol·licituds de revisió extraordinària de preus perquè es puguin fer efectius els mecanismes d’adaptació de preus que van adoptar les administracions públiques.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió