Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

La justícia europea avala el reemborsament de la despesa mèdica en un altre país de la UE sense autorització prèvia

ACN Brussel·les.-La justícia europea avala el reemborsament de la despesa mèdica en un altre país de la Unió Europea sense necessitat d’autorització prèvia al país d’origen. En una sentència, el […]

Agències 23/09/2020

ACN Brussel·les.-La justícia europea avala el reemborsament de la despesa mèdica en un altre país de la Unió Europea sense necessitat d’autorització prèvia al país d’origen. En una sentència, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) apunta que la directiva sobre l’assistència transfronterera avala el reemborsament de la depesa mèdica practicada a un assegurat resident en un estat membre que s’hagi practicat en un altre estat membre. Segons el TJUE, malgrat no hi hagi autorització prèvia, l’assegurat té el dret a ser reemborsat per part d’una institució competent per les despeses del tractament fet en un altre país membre.

La sentència del TJUE respon al cas d’un ciutadà d’Hongria que va ser tractat per un metge a Alemanya després de provar diversos centres hongaresos sense que es resolgués el seu problema. Les autoritats hongareses van denegar el reemborsament de la despesa mèdica a Alemanya perquè el pacient no havia obtingut autorització prèvia.