Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

La justícia desestima una querella del fons Vauras que acusava Colau de “confabular-se” amb ocupants del Bloc Llavors

ACN Barcelona.-La justícia desestima una querella presentada pel fons Vauras que acusava Ada Colau i més membres del govern de “confabular-se” amb ocupants d’un edifici al carrer Lleida, més conegut […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Barcelona.-La justícia desestima una querella presentada pel fons Vauras que acusava Ada Colau i més membres del govern de “confabular-se” amb ocupants d’un edifici al carrer Lleida, més conegut com Bloc Llavors. Vauras va querellar-se contra l’alcaldessa, la regidora d’Habitatge Lucía Martín, el regidor de Sants-Montjuïc Marc Serra i la responsable de Disciplina d’Habitatge l’Ajuntament de Barcelona acusant-los de diversos delictes, entre ells coaccions, extorsió i prevaricació. La jutgessa no veu caràcter probatori de la comissió dels delictes i deixa clar que en tot cas s’hauria d’optar per la via civil i no la penal. El bloc va ser desallotjat al març i l’Ajuntament va obrir un expedient a la propietat, Vauras, per no oferir lloguer social.

En la interlocutòria, a la qual ha tingut accés l’ACN, la jutgessa diu que “la subsunció de pressions per cedir pisos en règim de lloguer social en coaccions o extorsió no pot prosperar”. En aquest sentit, apunta que no hi ha violència ni intimidació per part del consistori i recorda que l’exigència d’oferir lloguer social obligatori està contemplada per la llei.D’altra banda, també descarta el delicte de prevaricació, que el querellant vincula a decisions de l’Ajuntament, com ara la incoacció d’expedients sancionadors o dilacions en la resolució de peticions del querellant.Per últim, afirma que la querella es limita a atribuir la comissió de la resta de delictes “sense rigor ni precisió” i critica que no es distingeixi tampoc entre els quatre querellats. Vauras acusava també Colau i la resta de querellats d’infidelitat en la custòdia de documents, suborn, tràfic d’influències, negociacions prohibides i usurpació de funcions.Finalment, desestima la querella perquè considera que els fets relatats no poden ser constitutius de delicte.