Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

La inflació de l’eurozona arriba al 4,9% al novembre, un màxim històric segons les dades definitives de l’Eurostat

ACN Brussel·les.-La inflació de l’eurozona s’ha enfilat fins al 4,9% al novembre i ha assolit el pic màxim des que hi ha registres amb un increment de vuit dècimes respecte […]

Agències 17/12/2021

ACN Brussel·les.-La inflació de l’eurozona s’ha enfilat fins al 4,9% al novembre i ha assolit el pic màxim des que hi ha registres amb un increment de vuit dècimes respecte al de l’octubre. Segons les dades definitives de l’Eurostat, l’acceleració de la inflació a la zona euro s’explica per l’encariment de l’energia, un 27,5% interanual al novembre, mentre que a l’octubre l’increment havia estat del 23,7%. També hi ha contribuït l’augment en un 1,9% del preu dels aliments frescos, cinc dècimes més respecte a l’octubre, i dels serveis, que s’han encarit un 2,7% al novembre, sis dècimes més que el mes anterior.

A més, el preu dels productes no industrials ha augmentat un 2,4% al novembre, quatre dècimes més respecte al mes anterior, i el dels aliments processats, l’alcohol i el tabac un 2,2%, dues dècimes més que a l’octubre.Lituània és el país que registra una inflació més elevada al novembre amb un 9,3%, seguida d’Estònia i Hongria amb un 8,6% i un 7,5% respectivament. La inflació a Espanya s’ha situat en el 5,5% al novembre, més d’un punt per sobre de la mitjana de la zona euro.