Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

La indústria de begudes refrescants considera “injust i discriminatori” l’augment de l’IVA a les begudes ensucrades

ACN Madrid.-L’Associació de Begudes Refrescants (ANFABRA) considera “injust i discriminatori” l’augment de l’IVA del 10% actual al 21% que recull el pla pressupostari 2021 que el govern espanyol va remetre […]

Avatar
Agències 16/10/2020

ACN Madrid.-L’Associació de Begudes Refrescants (ANFABRA) considera “injust i discriminatori” l’augment de l’IVA del 10% actual al 21% que recull el pla pressupostari 2021 que el govern espanyol va remetre aquest dijous a la Comissió Europea. En una nota de premsa difosa aquest divendres ANFABRA creu que la mesura té “un clar component ideològic” és un “cop dur a l’hosteleria, al consumidor i a la indústria de les begudes”. Recorda que les empreses de begudes paguen més de 500 MEUR d’impostos cada any i “contribueix a l’activació de l’economia”.

Segons la indústria, la proosta del govern espanyol clava la puntada definitiva a l’hosteleria, “un sector clau” que suposa el 6,2% del PIB i genera 1,7 milions de llocs de treball, i que ja és ara per ara un dels sectors més afectats d’aquesta crisi. ANFABRA recorda que els establiments han estat reclamant una rebaixa de l’IVA al 4% per pal·liar les pèrdues provocades per les restriccions i tancaments. La proposta del govern espanyol, afirmen, “es desmarca de la tendència general” a Europa on 8 països han rebaixat l’IVA per reactivar el consum. A més asseguren que la mesura no té “cap rigor científic” perquè les begudes ensucrades “són productes segurs i avaluats per l’Agència Europea de Seguretat Alimentària”.