Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La Guàrdia Urbana de Reus deté un home reincident per incomplir l’ordre de confinament

ACN Reus.-La Guàrdia Urbana de Reus va detenir dijous un home per incomplir de manera reiterada l’ordre de confinament establert per l’estat d’alarma. Els agents l’havia denunciat administrativament diverses vegades, […]

Avatar
Agències 20/03/2020

ACN Reus.-La Guàrdia Urbana de Reus va detenir dijous un home per incomplir de manera reiterada l’ordre de confinament establert per l’estat d’alarma. Els agents l’havia denunciat administrativament diverses vegades, fent cas omís dels avisos i ara se li atribueix un delicte de desobediència. La policia ha aixecat 147 actes a persones per circular per les vies i els espais públics des de l’entrada en vigor de les restriccions. A banda, l’Ajuntament de Reus ha anunciat que implementaran noves mesures per evitar la propagació del coronavirus que inclouen reforçar les tasques de desinfecció de contenidors i mobiliari urbà o el tancament del cementiri, entre d’altres.

Després de la reunió diària del Comitè d’Emergències de l’Ajuntament de Reus, l’alcalde Carles Pellicer ha explicat que per evitar nous problemes de salut pública, el servei de neteja viària incorpora un producte desinfectant més potent per netejar les illes de contenidors i el mobiliari urbà de la ciutat. Entre les noves mesures, també destaca el tancament del cementiri reusenc que només s’obrirà per a la celebració de cerimònies d’enterrament. L’aforament dels actes religiosos també es restringirà.Pel que fa a les beques menjador, el consistori ha rebut 1.600 targetes moneder per part del Govern i es treballa per distribuir-les de manera segura. A banda, davant les iniciatives solidàries sorgides, l’Ajuntament crearà un registre de voluntaris. Per ara, s’estan recollint les propostes i s’habilitarà un espai per regular-ho al web municipal.Així mateix, les brigades municipals han redactat el pla de Manteniment de la Ciutat que inclou diverses actuacions com ara la conservació i control de funcionament per evitar la degradació de l’aigua de les fonts ornamentals; la revisió amb periodicitat setmanal de les fonts d’ús de boca; i la revisió amb periodicitat setmanal dels precintes de confinament de jocs i mobiliari urbà; entre d’altres. A més, l’Ajuntament també reforçarà el personal del centre la Illeta i canviarà l’accés per evitar que es formin cues i problemes d’ordre públic.