Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La Generalitat anuncia un nou full de ruta per a l’economia circular a partir de l’any que ve

ACN Barcelona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat que el govern llançarà un nou full de ruta per a l’economia circular de Catalunya a principis del 2021. […]

Avatar
Agències 19/11/2020

ACN Barcelona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat que el govern llançarà un nou full de ruta per a l’economia circular de Catalunya a principis del 2021. “El nou full de ruta servirà per accelerar la transformació cap a una economia circular, neutre en emissions i inclusiva”, ha explicat el conseller en la presentació del ‘Circular Economy Hotspot 2021’, la principal cita europea d’economia circular. Calvet ha assegurat que aquest full de ruta també facilitarà “una recuperació econòmica verda”. Així mateix, han informat que en les pròximes setmanes s’organitzarà un procés de participació amb l’objectiu de “recollir les aportacions dels principals grups d’interès implicats”.

Segons Calvet, la base del full de ruta ha de ser “la col·laboració publicoprivada”, per tal de “fomentar les sinergies amb els sectors”. En la mateixa línia, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha destacat que “Catalunya està compromesa amb un model de creixement basat en la sostenibilitat des d’abans de la pandèmia; un model responsable, productiu, econòmic i social”. De fet, segons un estudi d’ACCIÓ, a Catalunya hi ha comptabilitzades prop de 400 empreses que ofereixen solucions per implementar l’economia circular i conjuntament tenen una facturació de més d’11.000 milions d’euros i donen feina a 70.419 treballadors. ‘Circular Economy Hotspot’La presentació del ‘Circular Economy Hotspot 2021’ ha servit de prèvia a la que serà la cinquena edició d’aquest esdeveniment europeu, que se celebrarà a Catalunya el 2021 i que compta amb 900 inscrits d’arreu del món. La trobada s’havia de celebrar aquest novembre al recinte de Gran Via de Fira Barcelona, coincidit amb la ‘Smart City Expo World Congress’, però les limitacions per la pandèmia han obligat a ajornar l’acte fins a l’any que ve. Catalunya CircularDurant la presentació, Calvet també ha destacat el ‘Catalunya Circular Hub’, l’observatori de l’economia circular a Catalunya, com a “node d’innovació i punt de trobada entre nombroses empreses i organismes”. Calvet ha assegurat que el departament treballa per “garantir que Catalunya Circular fomenti l’establiment d’un important partenariat que implementi solucions sistèmiques pel conjunt del territori amb els principals actors implicats”. L’observatori ‘Catalunya Circular Hub’ és fruit de l’acció del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat juntament amb el d’Empresa i Coneixement, a través d’ACCIÓ. De fet, a la presentació el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, ha presentat un catàleg on s’identifiquen les 100 solucions d’economia circular “més innovadores de Catalunya” i que es pot consultar al web d’ACCIÓ. Segons han explicat, es tracta d’una primera edició del document, que s’anirà actualitzant progressivament. S’hi mostren exemples de solucions ja existents amb l’aplicació en els principals sectors industrials, vinculats a àmbits com l’aigua, l’energia, els nous materials i els residus.