Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

La Fundació La Caixa posa en marxa un servei d’assistència psicològica per a personal sanitari

ACN Barcelona.-La Fundació La Caixa ha posat en marxa un servei d’assistència psicològica per atendre el personal sanitari que lluita contra el coronavirus. Es tracta d’una plataforma on-line d’atenció i […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Barcelona.-La Fundació La Caixa ha posat en marxa un servei d’assistència psicològica per atendre el personal sanitari que lluita contra el coronavirus. Es tracta d’una plataforma on-line d’atenció i seguiment psicològic, en col·laboració amb el Ministeri de Sanitat i que en una primera fase prestarà la Fundació Galatea. L’objectiu és donar resposta a les preocupacions i pors dels personal sanitari, “que es manifesten en estrès, ansietat i, fins i tot, depressió”. El servei s’ofereix per videoconferència o telefònicament, amb sessions d’entre 20 i 30 minuts. L’accés és gratuït i amb un horari d’atenció de 9 a 22.00 hores, els set dies de la setmana. En una primera fase de desenvolupament s’espera atendre unes 1.000 trucades diàries d’arreu de l’Estat.

El president de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, ha explicat que amb el servei es vol doanr suport als àngels anònimes que s’estan deixant la pell en la primera línia d’intervenció per lluitar contra la malaltia”. Ha afegit que l’objectiu és “fer més suportable en la mesura del possible, la imprescindible i inestimable tasca que estan duent a terme en una situació tan delicada com l’actual”.