Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

La Fundació ‘la Caixa’ assessorarà les empreses de Foment perquè creïn llocs de feina per a persones en risc d’exclusió

ACN Barcelona.-La Fundació ‘la Caixa’ assessorarà empreses i entitats de la patronal catalana Foment per promoure la incorporació al mercat laboral de persones en risc d’exclusió i crear-los llocs de […]

Agències 01/06/2021

ACN Barcelona.-La Fundació ‘la Caixa’ assessorarà empreses i entitats de la patronal catalana Foment per promoure la incorporació al mercat laboral de persones en risc d’exclusió i crear-los llocs de feina específics. Les dues organitzacions han signat un conveni pel qual els adherits a Foment rebran “la informació i assessorament necessaris per contractar persones que presenten dificultats especials d’inserció” i també per ajudar-les a formar-les adequadament. L’acord es fa en el marc del programa Incorpora de la Fundació ‘la Caixa’, que l’any passat va permetre contractar 9.500 persones en gairebé 2.800 empreses a Catalunya. El president de Foment, Josep Sánchez Lliure, ha explicat que l’acord permetrà “augmentar la cohesió social”.

“En aquests moments de crisi sanitària, social i econòmica, aquest conveni de col·laboració adquireix més rellevància, perquè ningú ni cap sector de la població no es quedi enrere”, ha afirmat el president de la patronal. Per la seva banda, el president de la Fundació ‘la Caixa’, Isidre Fainé, ha destacat que sumar esforços amb Foment permetrà “afrontar la complicada situació social, laboral i econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus”. El programa Incorpora de la Fundació ‘la Caixa’ neix el 2006 per promoure a tot l’Estat la contractació de persones amb dificultats per accedir una feina, com persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, joves en situació de vulnerabilitat, persones immigrades, exreclusos i víctimes de violència de gènere, entre altres.