Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La Fundació .cat llança la campanya ‘Canvia el xip!’ per recordar que “a internet, s’hi pot fer vida en català”

ACN Barcelona.-La Fundació .cat ha anunciat aquest dimecres el llançament de la campanya ‘Canvia el xip!’, que té l’objectiu de fomentar que les persones que naveguen per internet ho facin […]

Avatar
Agències 19/05/2021

ACN Barcelona.-La Fundació .cat ha anunciat aquest dimecres el llançament de la campanya ‘Canvia el xip!’, que té l’objectiu de fomentar que les persones que naveguen per internet ho facin en català. Amb el lema ‘A Internet, en català’ s’inicien un conjunt d’accions que s’allargaran durant els propers dos anys. La campanya s’articula a partir del web ‘canviaelxip.cat’. El web detecta si l’usuari hi accedeix des d’un navegador en català o des d’una altra llengua. En el segon cas, el web l’informa pas a pas, i de forma molt simple, sobre com fer el canvi. Alguns d’aquests usuaris, indica la fundació, descobriran en aquell moment que no tenien el seu navegador configurat en català.

La campanya també inclou una col·laboració amb mitjans digitals (‘Ara’, ‘El Món’, ‘Nació Digital’, ‘dBalears’, ‘La Manyana’ i ‘Vilaweb’) i entitats del territori de parla catalana. Cada setmana es presentaran dues entitats adherides a la campanya. Avui s’ha destacat la col·laboració de la Fundació BIT i WICCAC.Ambdues facilitaran cada mes a la Fundació .cat les dades de navegació dels seus usuaris per valorar la repercussió de la campanya en l’hàbit de navegació de les persones. Els col·laboradors també inclouran un baner animat a la versió catalana dels seus webs que carregarà un missatge diferent segons si el visitant té el català com a llengua principal o no, també convidant-lo a accions diferents segons la situació (canvi o difusió).