Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

La fiscalia demana a Llarena que torni a citar Ponsatí després que no comparegués al Suprem

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La fiscalia del Tribunal Suprem ha demanat al magistrat instructor de la causa del procés, Pablo Llarena, que torni a citar l’eurodiputada de Junts i exconsellera d’Educació, Clara Ponsatí, després que no comparegués a l’alt tribunal. Ponsatí no es va presentar el passat dilluns 24 d’abril a declarar davant Llarena i el magistrat va donar cinc dies a les parts perquè es pronunciessin sobre la incompareixença. En un escrit fet públic aquest dijous, el ministeri públic planteja que se la torni a citar tenint en compte “el calendari previst d’assistències al Parlament Europeu en les pròximes setmanes” per tal de “compatibilitzar els seus drets com a eurodiputada i les seves obligacions processals”.

Un dels motius esgrimits per Ponsatí per no comparèixer va ser que tenia sessions convocades de diverses comissions a l’Eurocambra el mateix dia, la qual cosa “resultaria en qualsevol cas incompatible amb qualsevol compromís de qualsevol índole a centenars de quilòmetres de Brussel·les”, deia l’escrit presentat per la seva defensa.

Publicitat

El ministeri públic apunta que “en atenció a la documentació aportada i havent justificat ‘prima facie’ la incompareixença per l’assistència a reunions de treball de les comissions del Parlament”, se l’hauria de tornar a citar “requerint a tal efecte a la seva representació processal” el seu calendari de treball al Parlament Europeu.

<strong>No suspendre el procediment</strong>

D’altra banda, la fiscalia rebutja suspendre el procediment tal com demana Ponsatí. La defensa de l’eurodiputada va argumentar que la immunitat parlamentària hauria de fer suspendre la causa. El ministeri públic no veu aplicable a aquest cas la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que esgrimia Ponsatí.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió