Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

La fiscalia confia que la sentència de ‘La Manada’ serveixi perquè les víctimes “perdin la por” a anar a judici

ACN Madrid.-La fiscalia ha emès un comunicat valorant la decisió del Tribunal Suprem de condemnar els membres de ‘la Manada’ per violació a 15 anys de presó. En l’escrit, confia […]

Avatar
Agències 21/06/2019

ACN Madrid.-La fiscalia ha emès un comunicat valorant la decisió del Tribunal Suprem de condemnar els membres de ‘la Manada’ per violació a 15 anys de presó. En l’escrit, confia que la decisió serveixi perquè les víctimes d’aquests delictes contra la llibertat sexuals “perdin la por” a portar els agressors a judici pel temor que el seu testimoni no sigui suficient per al tribunal. També remarca la “transcendència” de la decisió per “garantir la seguretat jurídica que estava reclamant la societat”. I també creu que ha servit per donar més valor al testimoni de la víctima, enfront de qui volia fer veure que calia reforçar la seva negació a mantenir relacions amb “actes o actituds” que, segons la fiscalia, no farien més que posar en risc la seva integritat física. Per al ministeri públic, doncs, aclareix el concepte de “consentiment” tenint en compte el criteri de l’acusació pública que sostenia que calia parlar “d’intimidació ambiental sobre la víctima”.

En el comunicat, la fiscalia celebra que la sentència del Suprem confirma el criteri que han vingut defensant des que van passar els fets, acceptant conceptes com la intimidació per estar haver passat en un lloc aïllat, estret, per la diferència numèrica entre agressors i víctimes, unit a la seva forta complexió que contrasta amb la de la víctima. Tot plegat, circumstàncies per la fiscalia entén que eren suficients per considerar que existeix intimidació ambiental, adequada per a vèncer la resistència de la víctima, sense que tal resistència hagi de ser “heroica” com ha dit a la sala la fiscal Isabel Rodríguez. La nota la signen la fiscalia de Navarra, la fiscalia delegada de violència contra la dona i la fiscalia del Tribunal Suprem, que remarquen que des del principi han donat suport a la víctima sostenint l’acusació i portant el cas fins a la més alta instància judicial de l’Estat. “Defensant els drets d’una dona que va patir una agressió sexual que mai va haver de patir i que cap dona hauria de patir mai en cap moment”, conclou l’escrit.