Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

La Federació de Fires calcula un impacte de la pandèmia de 6.444 MEUR en l’economia catalana

ACN Barcelona.-La Federació de Fires de Catalunya (FEFIC) calcula que la pandèmia de coronavirus ha tingut un impacte negatiu de 6.444 milions d’euros en l’economia catalana. Segons ha assegurat la […]

Avatar
Agències 23/11/2020

ACN Barcelona.-La Federació de Fires de Catalunya (FEFIC) calcula que la pandèmia de coronavirus ha tingut un impacte negatiu de 6.444 milions d’euros en l’economia catalana. Segons ha assegurat la presidenta de la FEFIC, Coralí Cunyat, en la inauguració del congrés virtual de fires, el sector ha reduït l’activitat en un 93% aquest any i ha deixat de generar 49.728 llocs de feina directes i indirectes. “L’aturada de la nostra activitat té unes conseqüències econòmiques i socials enormes”, ha avisat Cunyat. El conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, s’ha mostrat esperançat que una vacuna permeti reactivar un sector que viu “un malson”, però també ha indicat que els testos ràpids poden “normalitzar àmbits que avui estan tancats”, com fires i congressos.

Coincidint amb el congrés de Fires, la Direcció General de Comerç ha fet públic el calendari firal previst per al 2021, que inclou per ara 396 fires, 60 de les quals d’àmbit internacional i estatal. La xifra inclou les fires previstes per l’any vinent en calendari habitual i sis esdeveniments que s’havien de celebrar aquest 2020 i que s’han traslladat: Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas (triennals i organitzades per Fira de Barcelona), Alimentària i Hostelco (biennals i de Fira Barcelona) i Magpaper (biennal i organitzada per Fira d’Igualada). L’any 2021 també està previst que Catalunya aculli un dels salons més importants del món en el sector audiovisual, l’Integrated Systems Europe.