Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

La Fecasarm alerta que recorrerà el tancament o limitació horària a bars i restaurants si s’acaba aprovant

ACN Barcelona.-La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha alertat que si el Procicat acaba aprovant el tancament de bars i restaurants o la seva limitació horària […]

Avatar
Agències 14/10/2020

ACN Barcelona.-La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha alertat que si el Procicat acaba aprovant el tancament de bars i restaurants o la seva limitació horària ho recorrerà davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L’organització ha considerat “insòlit i desproporcionat” tancar bars i restaurants. En cas que acabi tirant endavant, sol·licitarà al TSJC mesures cautelaríssimes com la suspensió de la vigència de la resolució en considerar-la “desproporcionada i arbitrària”. La Fecasarm ha apuntat que des que es va limitar l’horari de bars i restaurants el 17 d’agost, els contagis no han baixat “sinó que més aviat han augmentat” i per això veu més que demostrada “la ineficiència de la mesura”.

La Fecasarm ha recordat que ja va recórrer mesures anteriors que limitaven l’activitat als locals de restauració i que els tribunals els hi van donar la raó suspenent la limitació horària a salons de joc, casinos i bingos, així com a bars, restaurants i bars musicals de 63 localitats. També ha apuntat que el Tribunal Superior de Justícia d’Aragó va deixar sense efecte una limitació horària imposada a bars i restaurants. El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha insistit que és “del tot desproporcionat” tancar bars i restaurants per reduir la mobilitat i ha assegurat que reduir l’horari a certa hora és “arbitrari i hauria de justificar que tancant abans hi haurà menys contagis”. Ha afegit que s’haurien de buscar “mecanismes alternatius”. “Tancar-ho tot, a banda de ser desproporcionat, tampoc és la solució i només s’aconseguirà el mateix que s’ha aconseguit tancant tot l’oci nocturn, arruïnar de manera innecessària a milers de famílies que viuen del sector”, ha afirmat. Boadas ha alertat també que la gent es continuarà reunint i que ho farà “en lloc més insegurs i sense mesures de seguretat”. De la seva banda, el president de la Fecasarm, David López, ha defensat que els locals de restauració, així com els d’oci nocturn, amb un 50% de l’aforament, mesures de prevenció i control i amb la gent asseguda en taules i cadires i en grups reduïts “són espais més que segurs, com qualsevol altre negoci”. Ha afegit que són mes segurs que les barbacoes en cases particulars, les festes privades, les ‘raves’ i els botellons, que ha alertat “seguiran proliferant degut a les limitacions horàries nocturnes imposades a bars i restaurants i a la prohibició de l’oci nocturn legal”. La Fecasarm ha sol·licitat assistir a la reunió que se celebrarà aquest matí entre la Generalitat i el sector.