Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

La FAVB confia que l’Escola Industrial esdevindrà BCIN i assegura que és “una inquietud compartida” amb Cultura

ACN Barcelona.-Diverses entitats veïnals han confiat que el recinte de l’Escola Industrial es declararà un Bé Cultural d’Interès Nacional i asseguren que és una “inquietud compartida” amb el Departament de […]

Avatar
Agències 01/03/2021

ACN Barcelona.-Diverses entitats veïnals han confiat que el recinte de l’Escola Industrial es declararà un Bé Cultural d’Interès Nacional i asseguren que és una “inquietud compartida” amb el Departament de Cultura. Segons ha recordat la seva presidenta, Ana Menéndez, el 10 de novembre es va presentar una proposta declarar el recinte BCIN i ha afirmat que després de diverses reunions Cultura els va traslladar una “consideració positiva”. “El recinte té una protecció patrimonial que creuen que està per sota del que mereix”, ha apuntat. Per la seva banda, el director de l’Escola d’Art La Industrial, com a representant de les quatre escoles públiques del recinte, ha anunciat que s’ha iniciat una proposta per considerar l’espai un campus.

Ara, segons la FAVB, “està al caure” la incoació de l’expedient per declarar el recinte BCIN. Tal i com assenyalen, tot el procediment s’ha d’instruir i resoldre en un període màxim de 18 mesos. Menéndez ha confiat que s’acceptarà la proposta i que es resoldrà favorablement “en el mínim termini possible”.Per la seva banda, des de la plataforma ‘Un nou Clínic és possible Salvant l’Escola Industrial’ han celebrat la bona rebuda de la iniciativa i s’han congratulat que Govern, Ajuntament i Diputació signessin un acord per buscar un nou espai per a l’ampliació de l’Hospital Clínic, que a priori no serà al recinte de l’Escola Industrial com estava previst inicialment.Després d’aquesta “voluntat compartida” des de la plataforma demanin ara que es consideri els espais buits i verds de la ciutat també com a patrimoni per evitar que en un futur hi torni a haver “possibles contradiccions”. Les entitats han recordat que l’ampliació del Clínic al recinte hauria implicat que es perdés un espai verd en ple Eixample que ajuda a “escapar” de la contaminació i el trànsit. Campus a l’Escola IndustrialDurant la roda de premsa de les entitats el director de l’escola d’Art La Industrial, Xavier Aguado, ha anunciat que les quatre escoles públiques que s’ubiquen al recinte han decidit presentar una proposta per constituir-se com a campus.Segons ha apuntat, ho han decidit després que planés la possibilitat d’ampliar el Clínic a l’espai i ara han decidit formalitzar-ho per vetllar pels seus interessos i per representar els interessos comuns envers la Diputació o davant altres entitats. A més, subratlla que durant aquest temps ja estan compartint projectes i equipaments, com la biblioteca.Algunes de les reivindicacions que la plataforma manté són la recuperació de les arquitectures originals representatives dels 100 anys del procés històric del Recinte i impulsar un projecte de recuperació i restauració de la Residència d’Estudiants republicana, recuperant la integritat de l’edifici original concebut per Rubió i Bellver.