Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

La facturació de les empreses al conjunt de l’Estat puja un 39,9% al maig

ACN Madrid.-La facturació de les empreses al conjunt de l’Estat va pujar un 39,9% anual al maig respecte al mateix mes de l’any passat, una xifra que suposa un descens […]

Avatar
Agències 21/07/2021

ACN Madrid.-La facturació de les empreses al conjunt de l’Estat va pujar un 39,9% anual al maig respecte al mateix mes de l’any passat, una xifra que suposa un descens de quasi 19 punts respecte a la taxa de l’abril, segons les dades provisionals de l’Índex de Xifra de Negocis Empresarial que ha publicat aquest dimecres l’Institut Nacional d’Estadística. La sèrie corregida a efectes estacionals i de calendari va experimentar una variació anual del 37,7%, una taxa 20,3 punts inferior a la d’abril. Es van registrar taxes de variació anual positives en tots els sectors, encapçalats per serveis no financers de mercats (+42%), seguit de l’índex de les indústries extractives i manufacturera, que va augmentar un 38,4.

L’índex del subministrament d’energia elèctrica i aigua, sanejament i gestió de residus va pujar un 36,9%, i el comerç un 35,2%.Pel que fa la variació mensual de l’Índex general de la Xifra de Negocis Empresarial entre els meses de maig i abril del 2021 eliminant els efectes estacionals i de calendari va ser del 0,6%, un punt més que al mes anterior.Dels quatre sectors analitzats, dos presenten taxes mensuals positives i dues de negatives. El Comerç és el que va registrar un major increment, de l’1,2%, mentre que el major descens es va donar en les Indústries extractives i manufacturera (-1,7%).