Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

La DO Catalunya preveu una verema de bona producció i de qualitat

ACN Barcelona.-La DO Catalunya preveu que aquesta temporada obtindrà una verema amb bona producció i de qualitat. La campanya va començar la segona meitat del mes d’agost i s’allargarà fins […]

Avatar
Agències 15/09/2021

ACN Barcelona.-La DO Catalunya preveu que aquesta temporada obtindrà una verema amb bona producció i de qualitat. La campanya va començar la segona meitat del mes d’agost i s’allargarà fins a la primera quinzena d’octubre, i a dia d’avui els cellers de la DO Catalunya han veremat ja més de 17 milions de quilos de raïm, fet que representa un 53% de la producció de l’any passat, que va ser curta, i un 38% respecte a la mitjana dels darrers cinc anys. Es preveu una producció habitual pel que fa a la quantitat, exceptuant l’àrea del Penedès, on seria inferior. S’estan produint algunes incidències aïllades de malura, afectant sobretot a la varietat chardonnay, i alguns focus puntuals de podridura amb els macabeus, però tot i això la qualitat es preveu bona.

La sortida de raïms ha estat bona, però serà la disponibilitat hídrica la que determinarà el volum final de producció. A banda, la verema d’aquest any mostra uns grans més aviat petits. Pel que fa al raïm blanc, les principals varietats que ja s’estan veremant són el chardonnay, la garnatxa blanca, el macabeu i el moscatell d’Alexandria. En el cas del raïm negre, es treballa amb el merlot, l’ull de llebre i la garnatxa negraL’hivern va transcórrer amb les temperatures previstes exceptuant el mes de febrer, que es va presentar més càlid de l’habitual, fet que va afavorir un petit avançament de la brotada. L’estiu, però, no ha estat tan càlid, i això ha corregit la brotada i fins i tot ha provocat un retard final de les varietats més primerenques, de quatre a cinc dies respecte a la data d’inici del 2020. L’onada de calor de mitjans d’agost va contribuir a reduir lleugerament aquesta diferència.Pel que fa a la pluja dels darrers dies d’agost, va accelerar l’entrada dels macabeus i va ajudar a incrementar la producció d’aquelles varietats més tardanes. En termes generals, les precipitacions s’han situat sobre la mitjana o lleugerament per sota, excepte a les zones del Penedès i l’Empordà, on sí que s’hi ha patit sequera.Les pedregades puntuals als extrems sud i oest de la zona de producció de la DO no han comportat reduccions de producció ni tampoc una incidència negativa sobre la qualitat, a nivells globals.