Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

La Diputació de Tarragona fa balanç de l’any de mandat amb la lluita contra el despoblament com a “cavall de batalla”

ACN Tarragona.-La Diputació de Tarragona fa balanç del primer any de mandat amb la lluita contra el despoblament com un dels seus “cavalls de batalla”. La institució ressalta l’impuls de […]

Avatar
Agències 02/07/2020

ACN Tarragona.-La Diputació de Tarragona fa balanç del primer any de mandat amb la lluita contra el despoblament com un dels seus “cavalls de batalla”. La institució ressalta l’impuls de mesures encaminades a equilibrar les oportunitats entre els pobles i les ciutats, i entre la costa i l’interior, entre les quals destaquen els plans per instal·lar fibra òptica en nuclis rurals, els ajuts als ajuntaments per a equipaments públics a través del Pla d’Acció Municipal quadriennal, el PAM -dotat amb més recursos econòmics que mai, i amb una planificació a llarg termini que afavoreix els municipis- o la potenciació d’emprenedoria i ocupació. Amb l’acord entre ERC i JxCat, Noemí Llauradó va assumir la presidència, sent la primera dona en ostentar aquest càrrec.

La Diputació enfila el retorn a la normalitat engegant noves accions de futur per al territori. “Posem i seguirem posant l’accent en la cultura i l’educació i seguirem treballant conjuntament amb tots els actors d’un dels sectors claus de la nostra economia: el turisme”, exposa l’equip de govern de la institució, en un article de balanç de mandat signat per la presidenta de l’ens, Noemí Llauradó (ERC), i el vicepresident Joaquim Nin (JxCat).Valorant aquest primer any de pacte -amb Esquerra ocupant per primer cop la presidència-, ambdós destaquen que “si històriques han estat les crisis viscudes en el darrer any, històric també va ser el canvi polític que es va produir a la Diputació al juliol de 2019”. Defineixen la nova etapa com una “evolució” de la institució, més que no pas com un “punt d’inflexió”. Així, s’ha apostat especialment pel desenvolupament sostenible i la transformació digital de la regió.En paral·lel, la Diputació participa en iniciatives conjuntes amb altres administracions i entitats per tal de millorar el posicionament econòmic com a regió, com és la defensa del corredor ferroviari mediterrani o l’impuls de la Regió del Coneixement. La institució recorda el rol que exerceix com a portaveu d’interessos comuns -econòmics, turístics, socials-, com a gran regió del sud de Catalunya.